.
Brecht De Geyter uit Blind Getrouwd
dinsdag 7 november 2023

Brecht uit ‘Blind Getrouwd’: “Ik was mijn grootste saboteur”

Hij zat in een negatieve spiraal

Vorig jaar zagen we hoe Brecht De Geyter en Dziubi Steenbergen in het huwelijksbootje stapten in ‘Blind Getrouwd’. De 2 gaven hun huwelijk een kans, maar zijn ondertussen jammer genoeg uit elkaar.

Onlangs postte Brecht op Instagram een aangrijpende getuigenis over hoe hij vroeger werd gepest met zijn zwaarlijvigheid en hoe onzeker hem dat heeft gemaakt.

'Die obesitas van vroeger heeft mij wel gemaakt tot wie ik nu ben', zegt hij in Dag Allemaal. 'Maar mijn gigantische onzekerheid en laag zelfbeeld van toen steken af en toe toch nog de kop op. Al is er wel een groot verschil, vandaag kan en mag ik mijn authentieke zelf zijn.'

Brecht heeft zich altijd een beetje anders gevoeld. Hij was de enige die anders geaard was, homo zijn was op school niet bespreekbaar en hij was iets zwaarder dan de meeste jongeren van zijn leeftijd.

“Ik was eigenlijk zelf mijn grootste saboteur. Omdat ik niet wilde erkennen dat ik op mannen viel. Ik heb zelfs nog gay-testen online gedaan, zo van: ben ik het wel? Heel schrijnend. Natuurlijk voelde ik dat ik niet op vrouwen val, maar ik dacht dat ik misschien gewoon meer mijn best moest doen. Enkele klasgenoten hadden vermoedens, en sommigen spraken dat ook uit tegenover mij, en dat sprak ik dan tegen. Zo werd ik telkens dieper en dieper weggeduwd in mijn eigen leugens.”