.
Brecht De Geyter
maandag 13 november 2023

Brecht uit ‘Blind Getrouwd’: “Ik hoor hier niet thuis”

Hij valt op mannen

Brecht De Geyter bevond zich in een negatieve spiraal van gedachten en kon jarenlang moeilijk zichzelf zijn op school of bij zijn familie. Pas in het hoger onderwijs kwam daar verandering in en zeker tijdens zijn stage in India.

“Vijf maanden op een ander continent, dat was bevrijdend! Ik heb mij er enorm geamuseerd. Lesgeven en reizen, de ideale combo. Ik ben daar 10 kilo afgevallen. Dat kwam mee door een voedselinfectie, maar ook omdat ik mij beter in mijn vel voelde. Ik was er gelukkig. Ik had mijn geheim achter mij gelaten, iedereen wist het. Dat was een last die van mijn schouders viel”, klinkt het in Dag Allemaal.

De Geyter maakte zich niet langer schuldig aan emo-eten en ook dat hielp hem een heel stuk vooruit. Bovendien vond hij plezier in het sporten en verdwenen de kilo’s vanzelf.

Maar zijn negatieve gedachten zijn nog niet helemaal weg. Soms durven ze nog wel eens de kop op steken, ook in de sportschool.

“Dan gaan er gedachten als 'Ik hoor hier niet thuis tussen al die gespierde heteromannen' door mijn hoofd. Het was de angst van vroeger die weer aan de oppervlakte kwam, toen ik me geïntimideerd voelde door mannen die ik zelf wilde zijn. Ik dacht te veel in hokjes, tot iemand me erop wees: 'Die fitnessboys lijken misschien stoer, maar zij zijn dikwijls ook onzeker.' Ik probeer dan ook steeds meer terug te vallen op het woordje 'Nivea': Niet Invullen Voor Een Ander.”

Bio van Brecht De Geyter