.
Brecht De Geyter uit Blind Getrouwd
vrijdag 10 november 2023

Brecht De Geyter: “Pas toen kwam de kentering”

Dat heeft even geduurd

Brecht De Geyter heeft het niet makkelijk gehad. De man werd vele jaren geleden vaak gepest om zijn zwaarlijvigheid en omwille van het feit dat hij op mannen viel. Door al die negativiteit kwam hij in een negatieve spiraal terecht.

“'Ik deed er alles aan om mijn geaardheid te maskeren, probeerde me extra mannelijk te gedragen', zegt hij. 'Ik was niet mezelf, ik werd heel stil. Ik voelde me opgesloten, zag mezelf niet graag en begon mijn verdriet weg te eten. Op een bepaald moment woog ik 94 kg, ik was gevaarlijk zwaarlijvig. Dat was dan voor de anderen ook weer een gespreksonderwerp op de speelplaats”, zucht hij in Dag Allemaal.

De gewezen ‘Blind Getrouwd’-deelnemer sloot zich daardoor vaak op in zijn kamer om er een stevig potje te huilen. Hij zat zo diep, maar daar had niemand besef van.

Het is pas wanneer Brecht een leerkrachtenopleiding begon, dat hij zich steeds meer wist los te maken uit die negatieve spiraal.

“Pas in het hoger onderwijs, toen hij aan de leerkrachtenopleiding begon, kwam de kentering. 'Daar leerde ik gelijkgezinde mensen kennen en werd alles bespreekbaar. Ik voelde me veilig om me te outen bij een vriend, daarna een tweede. En dan op Facebook voor iedereen, nadat ik mijn ouders had ingelicht. Gewoon: klik, de wijde wereld in. Ik was blij dat het out in the open was.”

Bio van Brecht De Geyter