.
Louis Talpe in Onder Vuur
zaterdag 2 oktober 2021

Brandweer werkte mee aan ‘Onder Vuur’: we mikten hoger dan ‘De Redders

Onder Vuur mocht niet worden zoals De Buurtpolitie.

De nieuwe zondagavond reeks van één ‘Onder Vuur’ is een schot in de roos. De mensen genieten van de avonturen van de Oostende brandweer en de bijhorende privéperikelen. Acteurs als Louis Talpe en Maarten Ketels werkten samen met de echte brandweer van Oostende om de reeks zo geloofwaardig mogelijk te laten lijken. De spectaculaire scènes die we in de reeks te zien krijgen, zijn dan ook grotendeels te danken aan de echte brandweerlui. Zij gaven de cast een spoedcursus en volgden het opnameproces op de voet. De echte brandweermannen die reeksen op televisie hadden gezien als ‘'De Redders' en ‘De Buurtpolitie' wilden graag een hoger niveau bereiken dan die twee reeksen. En met succes, want het resultaat mag er zijn.

De brandweerpost in de reeks bestaat echt, maar wordt in het echte leven vooral bemand door vrijwilligers. “Wij wisten op voorhand niet dat ze onze echte naam zouden gebruiken”, zegt vrijwilliger Danny Billet in Dag Allemaal. “Ik had dat liever anders gezien. Nu lees ik op sociale media dat wij het beste materiaal van de zone hebben, maar wel overal te laat komen. Niet bepaald reclame.”

Danny Billet benadrukt dan ook graag eens dat het er in het echte leven bij hen niet zo aan toe gaat. “In realiteit staan wij op tien minuten in Oostende. Die rivaliteit om als eerste op de plaats van een brand te zijn, vooral in de buurt van je eigen post, bestaat ook in het echte leven. Het haantjesgedrag is nooit ver weg.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Louis Talpe

Meer Over:

Louis Talpe Onder Vuur