.
Bram Verbruggen
donderdag 28 maart 2024

Bram Verbruggen: “Ik ben stiekem wel jaloers op”

Ze doet het zo goed

Het moet even slikken zijn geweest voor Jacotte Brokken toen ze in haar eerste jaar als weervrouw regelmatig een haatbericht in haar mailbox vond. Veel van die berichten gingen over haar gewicht en waren pure bodyshaming. Maar Jacotte liet zich niet kennen en reageerde op al die bodyshamers.

Collega en weerman Bram Verbruggen is een grote fan van Jacotte. Hij heeft haar leren kennen zoals haar naam op Instagram ‘Doediszot’ haar omschrijft.

“Jacotte is in het echt zoals ze overkomt op tv. What you see is what you get. Ik denk dat ze minder een rolletje speelt dan ik. Ik zit vast in een soort van weermansstramien dat ik heb geërfd van mijn voorgangers. Jacotte is een geboren presentatrice. Ze kan alles goed uitleggen, zelfs in eenvoudige bewoordingen. Stiekem ben ik daar jaloers op, want ik vind niet altijd zo vlot de woorden als zij dat doet”, lacht hij in Tv Familie.

Dat de weervrouw ook veel kritiek heeft gekregen, ook dat is Bram niet ontgaan. Hij vindt het heel knap dat Jacotte de bodyshamers op zijn plaats durft te zetten.

“Ook ik krijg soms berichten van kijkers waarin de logica zoek is. Zo krijg ik weleens opmerkingen dat ik 'te mager ben' of 'precies O-benen heb op tv'. Dat hoort erbij, jammer genoeg. Jacotte werd er van tevoren voor gewaarschuwd dat er kritiek zou komen op haar uiterlijk. Ik bewonder haar vastberadenheid om degenen die haar bekritiseren over haar lichaam terecht te wijzen.”

Bio van Bram Verbruggen en Jacotte Brokken