.
News Image

Boze prins Laurent: “Blijkbaar mag de politiek dat allemaal beslissen”

Laurent wil dat afkomst erkend wordt

Prins Laurent is not amused, hij heeft namelijk zijn familienaam moeten wijzigen, waardoor hij niet langer Prins Laurent is not amused België heet. Dat maakt Het Laatste Nieuws bekend.

Voortaan heet de prins met zijn familienaam ‘van Saksen-Coburg’. Iets waarover de prins niet te spreken is. Hij had liever ‘von Sachsen-Coburg’ geheten, naar de oorspronkelijke Duitse geslachtsnaam van de stamvaders van onze monarchie.

Maar omdat Laurent in Tervuren woont moest de naam in het Nederlands aangenomen worden. Daarin verschilt hij van zijn halfzus prinses Delphine die al sinds haar erkenning als dochter van koning Albert de naam ‘de Saxe-Cobourg’ draagt. Dat hijzelf geen inspraak heeft in zijn naamkeuze stoot de prins zwaar tegen de borst.

Prins Laurent is echter niet het enige lid van de koninklijke familie dat van naam is moeten veranderen. Ook zijn kinderen, zijn zus Astrid en de drie jongste kinderen van koning Filip en koningin Mathilde heten voortaan ‘van Saksen-Coburg’. Enkel het koningspaar, hun (schoon)ouders Albert en Paola en hun oudste dochter prinses Elisabeth heten vanaf nu nog ‘van België.

Laurents echtgenote Claire heet zelfs weer gewoon ‘Claire Coombs’, haar meisjesnaam, zo ontdekte Het Laatste Nieuws In de Kruispuntbank van Ondernemingen. Net als voor haar getroffen familieleden blijft haart titel van prinses van België wel gelden.

Bio van Prins Laurent

Meer Over:

Prins Laurent