You are here

Borstkanker treft Blind Getrouwd-kandidaat

17/02/2018 19:30-

Deelnemer Blind Getrouwd voor tweede keer geconfronteerd met kanker.

Kanker ontziet niemand. Ook in Blind Getrouwd slaat de ziekte toe. Damiano is erg bezig met gezonde voeding maar toch wordt hij al voor de tweede keer in korte tijd geconfronteerd met kanker. Damiano’s mama is immers voor de tweede keer in amper dertien jaar tijd in behandeling voor borstkanker. We zagen haar al even in het VTM-programma opduiken en ze blaakte van gezondheid. Hoe kan dit?

Myriam Fiore is de mama van Damiano en moest dertien jaar geleden een stuk van haar borst laten wegnemen door borstkanker. Ze getuigt hoe de grond onder haar begon te beven toen ze in juni opnieuw gediagnosticeerd werd met borstkanker. Damiano had een duidelijke boodschap voor zijn mama: nóg gezonder eten én bewegen. Maar mama Myriam pruttelde tegen. Ze wou niet aan al die toestellen in de fitness gaan hangen. Maar dat was volgens zoonlief ook niet nodig. Eén simpele bewegingstip volstond, volgens Damiano. Elke dag een half uurtje wandelen volstond volgens Damiano om voldoende beweging te krijgen. Tenminste, als ze ook nog wat extra op haar voeding zou letten. Myriam mocht zelfs geen fruit meer eten van haar zoon. “Je gaat me mijn appeltje toch niet afnemen?” smeekte ze. Maar het werkte…

Myriam woog 94 kilo maar verloor dankzij de tips van haar zoon 24 kilo overgewicht. Ondertussen werd haar volledige borst weggenomen en ligt de chemo achter haar. Vrienden zeggen haar dat ze er kerngezond uitziet. En Myriam geeft toe dat ze zich goed voelt. Dertien jaar geleden was ze doodmoe en grauw in haar gezicht, maar nu voelt ze zich goed. En ze laat een bijzondere uitspraak optekenen in Het Nieuwsblad. “Als Damiano eerder met gezonde voeding was begonnen, was ik misschien nooit ziek geworden.” Haar lichaam is weerbaarder geworden dankzij de gezonde voeding, vertelt Myriam. Pasta, ontbijtgranen, chips, boterhammen met confituur,… het verdween allemaal van het menu van Myriam en haar echtgenoot. En nu zit ze op haar streefgewicht. Toch wil ze niet gehoord hebben dat ze op dieet is. Myriam noemt het immers geen dieet maar een nieuwe levensstijl. En ook Damiano is duidelijk: “elk extra jaar dat ik bij m’n ouders kan zijn is winst.”

Blind Getrouwd is elke maandagavond omstreeks 20h35 te zien op VTM.

Meer nieuws over:

Blind Getrouwd