.
Boris Van Severen
zaterdag 16 maart 2024

Boris Van Severen: “Ik heb me toen volledig gesmeten”

Ze hadden er geen geld voor

In ‘Skunk’, die je momenteel in de bioscoop kan gaan bekijken, speelt Boris Van Severen de rol van David, een opvoeder in een gesloten instelling. Hij ging speciaal voor de rol een dagje meelopen in een gesloten instelling en dat heeft indruk nagelaten op de acteur.

“De job van opvoeder zou niks voor mij zijn. Toen ik het scenario voor mij kreeg, wou ik eigenlijk de papa spelen. Ik had niet veel met David, want ik kan me niet voorstellen dat ik opvoeder zou zijn. Volgens mij is dat een roeping. Maar hij kroop toch onder mijn huid. David staat positief in het leven, hij wil de wereld verbeteren en die jongeren iets geven om voor te vechten”, zegt hij in Dag Allemaal.

Zijn personage beseft al heel snel dat het onmogelijk is dat die jongeren nog positief in het leven zullen staan. En wanneer je zo’n jongeren de instelling ziet verlaten, besef je snel dat ze toch in de problemen zullen komen.

In de film zitten ook veel vechtscènes, maar ze moesten het op de set zonder vechtcoach stellen. Dat kostte te veel geld.

“Ik heb me volledig gesmeten, maar geprobeerd om voorzichtig te zijn. Dat lukte niet altijd, ik ben een paar keer thuisgekomen met blauwe plekken. Maar daar moet je tegen kunnen. Het is deel van de job om je zo goed mogelijk in te leven. Ik heb mezelf soms pijn gedaan, maar dan zie je tenminste echte emoties. Vaak vind ik het zelfs vermoeiend met een stuntcoördinator op de set, dan moet je over elke stap nadenken.

Bio van Boris Van Severen

Meer Over:

Boris Van Severen