.
Boris Van Severen
dinsdag 12 maart 2024

Boris Van Severen: “Ik dacht dat hij overdreef”

Maar dat was niet het geval

Wie in de cinema graag een film wil gaan bekijken, kan misschien gaan kijken naar ‘Skunk’. Daarin speelt Boris Van Severen de rol van opvoeder David. Bovendien heeft de film hem heel erg aangegrepen.

Ter voorbereiding van zijn rol ging Boris een dagje meelopen in een gesloten instelling. Hij had geen idee hoe het er in zo’n gesloten instelling aan toeging en wou zich zo goed mogelijk voorbereiden op de rol.

“Ik heb een vriend die werkt in die sector en hij vertelt daar soms verhalen over. Ik dacht altijd dat hij overdreef, maar het blijkt jammer genoeg te kloppen. Echt... Normaal kijk ik altijd naar mijn acteerprestaties als ik voor het eerst een film zie waarin ik meespeel. Nu was ik te veel van mijn melk om dat te doen”, geeft hij toe in Dag Allemaal.

Die dag heeft veel indruk nagelaten op de acteur. Toen hij enkele jongeren op elkaar zag vitten tijdens de lunch, wist hij al snel dat het spannend zou kunnen worden.

“Maar ik probeerde vooral om geen mening te hebben. Je bent geneigd om te denken: pfff, de jeugd van tegenwoordig. Maar ik heb met enkele van die jongeren gebabbeld en dan merk je uit wat voor thuissituatie die soms komen... misbruik, drugsverslaving van de ouders, noem maar op. Op zo'n moment denk ik: ik ben er toch beter van afgekomen.”

Bio van Boris Van Severen

Meer Over:

Boris Van Severen