.
Bent Van Looy Linde Merckpoel Wim Willaert Lynn Van den Broeck Boris Devis Charlie Dewulf William Boeva Sarah Puttemans Hakim Chatar Cath Luyten
maandag 4 september 2023

Boris Devis: “Mijn leven komt hier samen” 

Hij ziet het als een voordeel 

Niet alleen is heel Vlaanderen benieuwd naar de kookkunsten van Boris Devis, ook Boris zelf is benieuwd naar wat hij er allemaal gaat van bakken in ‘Celebrity Masterchef’. Hij is een groot liefhebber van wereldse smaken en hoopt dat hij daarmee wat voordeel kan halen.

“Ik voel me nergens wereldvreemd. Op een bepaald moment in het programma zeg ik: ‘Mijn hele leven komt hier samen’. Alle reizen, alle etentjes, die kwamen samen en brachten me terug naar leuke herinneringen. ‘Masterchef’ was een wedstrijd, maar voor mij ook een nostalgische trip.”

Boris is een expert bij ‘Stukken Van Mensen’ en kent dus ook wel iets van kunst. Ook dat neemt hij mee naar de keuken.

“Een kunstenaar gaat door een heel proces tijdens het maken van een kunstwerk. Uit die verschillende processen, komt een soort gerecht. Die benadering zie je ook vaak terug bij de goede chefs. Je probeert tussen de verschillende ingrediënten verbanden te zoeken, waarom gebruik je die samen? Wat wordt daarmee bedoeld? En zo geef je dat een zinvolle betekenis aan een gerecht.”

Bio van Boris Devis

Meer Over:

Boris Devis MasterChef