.
News Image

BOIC neemt Sioen mee naar Olympische Winterspelen

Alvast één Belg op het podium van de Winterspelen in PyeongChang: Sioen.


Het BOIC laat weten zeer verheugd te zijn met de selectie van Sioen voor de Olympische Winterspelen in PyeongChang. Sioen werd door het organisatiecomité in Zuid-Korea geselecteerd om op te treden tijdens de Olympische Winterspelen. Samen met de Koreaans Belgische gitarist Denis Sungho & Koreaanse producer/dj Sowall zal hij er een muzikaal trio vormen, en een aantal keer optreden op de olympische site.

Sioen wordt ook ambassadeur van Team Belgium, dat met de grootste delegatie ooit naar de winterspelen in PyeongChang trekt. Voorlopig wordt er geschat dat er tussen de 15 en 20 Belgische atleten zullen af reizen naar Zuid-Korea. Met Seppe Smits, Sebbe De Buck, het bobslee-team van de vrouwen, Bart Swings en Jorik Hendrickx heeft het BOIC een aantal toppers in huis.



De Olympische Winterspelen starten op 9 februari en duren tot en met 25 februari. Sioen is geen onbekende in Zuid-Korea, wel integendeel. Enkele jaren geleden werd zijn song Cruisin' er gebruikt voor een reclamefilmpje van een kledingmerk met niemand minder dan Gwyneth Paltrow in de hoofdrol. De song werd opgepikt door enkele radiostations in Seoul en werd zo een grote hit aan de andere kant van de wereld. Sindsdien trok Sioen al 8 maal naar Zuid-Korea voor de release van 3 albums, tientallen optredens en verschillende samenwerkingen met Koreaanse muzikanten. Eerder dit jaar nog verbleef hij er drie maanden en hij spreekt zelfs al een mondje Koreaans!


Bio van Sioen

Meer Over:

Sioen