You are here

Boeren boos op An Lemmens

27/06/2020 06:58-

Bericht van An Lemmens zet kwaad bloed bij boeren.

Afgelopen week dook in de media een filmpje op van zware dierenmishandeling in een slachthuis te Torhout. Beelden die door vele duizenden misnoegde mensen gedeeld werden. An Lemmens voerde in het filmpje het woord namens Animal Rights. Dieren die levend het slachthuis binnengaan en in stukjes buiten komen ook door An Lemmens. “De industrie maakt ons graag wijs dat het op een diervriendelijke manier gebeurt. Maar het leven ontnemen van iemand die niet wil sterven, kan nooit op een vriendelijke manier”, klinkt het. “Dit is de worst, het koteletje, het spek op jouw bord. Wil je een duidelijk statement maken tégen deze gruwel? Doe net zoals ik, en kies voor één van de vele plantaardige alternatieven”, gaat An Lemmens verder.

Op Facebook krijgt An Lemmens vooral positieve reacties. Mensen bedanken An Lemmens omdat zij voor de dieren opkomt, heel wat volgers reageren dat zij dankzij An Lemmens vegetariër zijn geworden. En uiteraard is er ook kritiek. Eén iemand gaat wel héél ver in zijn betoog. “Ik hoop dat de makers van boer zoekt vrouw je meteen de straat op stampen”.

In Het Nieuwsblad lezen we dit weekend een reactie van Bart Vergote van het Algemeen Boerensyndicaat. “Het is triest dat iemand die waarschijnlijk geen achtergrond heeft in de sector haar bekendheid gebruikt om de perceptie te sturen. Ze weet niet hoe het zit, maar drukt wel haar stempel”, vertelt Vergote doelend op de deelname van An Lemmens aan het filmpje. “We zijn het beu om afgeschilderd te worden als dierenbeulen. Dat zijn we niet, en daar zouden we ook niets bij winnen. Zelfs niet als je het zuiver economisch bekijkt: verwaarloos je het dierenwelzijn, dan gaan de kwaliteit, de productie en dus ook de cijfers omlaag”, klinkt het verder.

Opvallend, An Lemmens is tegen dierenhandel, eet geen vlees maar is wel één van de gezichten van ‘Boer Zkt Vrouw’. Boer Bart vertelt in een reactie aan de krant dat hij blij is dat het Dina Tersago is die bij hem langskomt. An Lemmens reageert als volgt in Het Nieuwsblad: “Mijn post kwam er naar aanleiding van de hallucinante beelden en het dierenleed in een specifieke slachterij. De keuze om geen vlees meer te eten is een persoonlijke keuze, ik laat iedereen vrij om die voor zichzelf te maken. Boer Zkt Vrouw is voor mij in eerste instantie een programma over boeren die op zoek gaan naar de liefde. Mijn persoonlijke visie staat daar dus zeker niet haaks op. Ik help hen met hart en ziel bij het vinden van een partner.”

Meer nieuws over:

An Lemmens, Boer zkt vrouw

Gerelateerde foto's:

Boekvoorstelling Pin Up Pup

An Lemmens - Antwerpen - 01/06/2014

Betoging tegen broodfok

An Lemmens - Gent - 16/11/2013

Mia's 2010

An Lemmens - Lint - 07/01/2011

Sterren Op De Dansvloer 2010

An Lemmens - Vilvoorde - 07/05/2010

TMF Awards 2007

An Lemmens - Hasselt - 13/10/2007

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz: