.
Dina Tersago
dinsdag 11 juni 2024

Boer zkt Vrouw - 20 jaar: voor het eerst neemt boer voor de tweede keer deel

Wie zorgt voor de tweede keer een vrouw?

Twintig jaar lang reisde matchmaker Dina Tersago door Vlaanderen om tientallen boeren aan een lief te helpen. Ze is razend benieuwd hoe het anno 2024 met iedereen gaat en gaat op de koffie bij de meest spraakmakende deelnemers in twintig jaar televisiegeschiedenis. En er is meer, want er staat ook al een nieuwe lichting boeren te popelen. In de laatste aflevering van Boer zkt Vrouw - 20 jaar op dinsdag 11 juni stelt Dina 3 nieuwe boeren voor. Eline, Tom en Ruben gaan in een volgende seizoen van Boer zkt Vrouw op zoek naar de ware. En die laatste zou de kijker wel eens kunnen herkennen…

Voor de laatste keer blikt Dina Tersago terug op twintig jaar Boer zkt Vrouw. Ze gaat onder andere langs bij geitenboer Garry Sterckx uit Heist-op-den-Berg. Hij werd in seizoen 14 (2021) halsoverkop verliefd op Els, één van de deelnemers. De twee andere dames kozen er zelf voor om te vertrekken op de boerderij en de liefde tussen Garry en Els alle kansen te geven. De relatie met Els liep uiteindelijk op de klippen, maar de geitenboer onderging sindsdien een totale metamorfose… En dan zijn er de broers Adriaan en Aster De Nil uit Berlare. De twee gingen in 2012 (seizoen 8) allebei op zoek naar de liefde. Adriaan en Aster vonden toen de ware niet, maar Adriaan leerde na de opnames wel iemand kennen. Bleek later dat zij óók een brief had geschreven om zijn hart te veroveren. En leuk nieuws: vorige week kwam hun dochter ter wereld. In Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond (seizoen 12, 2019) zocht Dina Tersago een partner voor Gerard Van Eijgen uit Duitsland. De boer verbaasde iedereen toen hij tijdens de reünie alsnog kwam opdagen met één van zijn deelnemers aan zijn zijde: Marijke. Hun relatie bleef jammer genoeg niet duren, maar de twee zijn wel beste vrienden en zoeken elkaar nog geregeld op. “Mocht ik ooit een probleem hebben in het midden van de nacht en ik bel Gerard, dan ben ik zeker dat hij in zijn auto springt en naar België rijdt”, weet Marijke.

Dina belt ook met ex-olijfboer Manu Janssens uit Zuid-Afrika (seizoen 11, 2018) en ze gaat langs bij aardappelboer Kim Biets uit Gingelom, die de kijker herkent uit seizoen 14 in 2021. Kim koos tijdens het finale keuzemoment met zijn verstand, maar zijn hart wilde iets anders. Na de opnames nam hij contact op met Emi - het meisje dat hij naar huis stuurde. En die gaf hem met plezier een tweede kans. De twee hebben sinds februari een zoontje: Nil. Boomkweker Abel Bracke (seizoen 3, 2007) uit Kalken kreeg maar liefst 92 brieven, maar de ideale match zat er niet tussen. Hoe gaat het anno 2024 met hem?

Boer zkt Vrouw - 20 jaar op dinsdag 11 juni om 20u40 op VTM. Inschrijven kan op vtm.be

Bio van Dina Tersago