.
Bobby Prins
zaterdag 27 mei 2023

Bobby Prins en Freek Vanrooy op benefiet in Westerlo

Zoon van Bobby Prins organiseert benefiet voor slachtoffers Turkije en Syrië.

Het lijkt voor velen de ver-van-mijn-bed-show, maar het kan ook hier gebeuren. Moeder natuur laat zich soms helaas van haar minst mooie kant zien. Kijk maar naar wat er in Turkije en Syrië is gebeurd. Enkele mensen waaronder de zoon van Bobby Prins zetten hun schouders onder Benefiet Live For Life en dat met een shownamiddag in de Zoerla te Westerlo.

Enkele muzikanten van de allround bands “Prins Jr Band” en “Generation M” hebben reeds een tijdje geleden gebrainstormed met het idee om samen met diverse bands een uniek muzikaal gebeuren te organiseren. Echter, dit idee kreeg nooit een due date en alles bleef bij een leuke wens….tot medio februari. Op 6 februari werd de samenleving plots opgeschrikt door de verwoestende aardbeving in Turkije-Syrië! Korte tijd later kwam de hulpactie 12-12 in de spotlights. "Diverse activiteiten werden op touw gezet en haalden het radio- en tvnieuws. Dit was meteen ook de spreekwoordelijke maar vooral noodzakelijke trigger om ons slapend idee te wekken! Een benefiet-evenement met diverse live bands….en de allesomvattende naam “Live For Life”".

Drie muzikanten (Gerry Prins / Peter van Rompuy / Raf Maris) van bovengenoemde bands hebben de nodige stappen gezet om het geheel vorm te geven: “Live For Live” gaat een namiddag-vullend muzikaal evenement worden waarbij 6 bands beurtelings een leuk stukje muziek zullen brengen. Het publiek wordt bijgevolg ondergedompeld in een zeer uiteenlopend muzikaal gebeuren waarbij zowel dansliefhebbers, disco-freaks als rock-minded-pintjes-drinkers een onvergetelijke namiddag zullen beleven. Voor de fans van de diverse bands een uniek moment om ook de andere bands te leren kennen, gezien elke 20 minuten een andere band in de startblokken staat. "Het wordt dus geen fan-gericht festival gebeuren met lange change-over tijden, maar een muzikaal afwisselend programma waarbij alle bands zij-aan-zij staan opgesteld. Elke band komt driemaal aan bod en alle fans zullen samen kunnen genieten van de gebrachte muziek. Dit gegeven draagt dan ook de essentie van het benefiet programma. We brengen live muziek voor een beter leven in de getroffen gebieden… maar ook om samen te genieten van het programma dat wordt aangeboden. Samen één… het ultieme doel dat we voor ogen hebben! De opbrengst van het evenement gaat integraal naar hulpactie 12-12 !"

Onder andere The Dukes Band, Generation M, Random 5, The Cover-Up, Smooth Flavour en de Prins Jr Band staan die namiddag op het programma. De inkomprijs bedraagt amper 5 euro en er zijn gastoptredens van onder andere Freek Vanrooy en Bobby Prins

Bio van Bobby Prins en Freek Vanrooy