.
News Image

Bob Savenberg: “Vind jij dat een hoogstaand nummer? Ik niet”

Opvallende uitspraak van Bob Savenberg.


Meer dan 30 jaar Clouseau, honderden nummers heeft de groep ondertussen al gemaakt, maar die zijn niet allemaal even hoogstaand. In de beginperiode schreef Bob Savenberg heel wat nummers voor de groep en dat leverde hem aardig wat geld op.



Ondertussen is zijn aantal in de setlist van Clouseau behoorlijk wat minder dan tijdens de beginperiode, maar er zijn nummers die onvergetelijk zijn. Die overslaan, dat zouden de fans niet appreciëren.



De teksten van de nummers van Clouseau zijn niet altijd even hoogstaand geweest. Neem nu Swentibold, daarvan vertelde Bob Savenberg tijdens een interview met Gazet Van Antwerpen het ‘écht een dom en dwaas nummer is’. En dat is dus de reden dat Koen Wauters dat nummer eigenlijk niet graag meer zingt. “Koen haat dat, maar het publiek vindt het geweldig. Dan is de keuze snel gemaakt: spélen”, lacht Bob Savenberg.



En het is niet het enige nummer waar Bob Savenberg vandaag de dag zijn bedenkingen over heeft. “Vind jij Geef Het Op een hoogstaand nummer? Ik niet. Maar van bij de eerste noot gaat het dak eraf”, weet de voormalige drummer van de band.