.
Bo Van Spilbeeck
dinsdag 12 maart 2024

Bo Van Spilbeeck: “Ze is vaak bang geweest”

Maar dat is nu voorbij

Marianne, de vrouw van Bo Van Spilbeeck kan opgelucht ademhalen. Haar vrouw hoeft voor VTM Nieuws niet meer naar oorlogsgebieden te trekken om er verslag uit te brengen. Bo is officieel op pensioen en de twee kunnen nu genieten van wat tijd samen.

“Mijn vrouw Marianne is vaak heel bang geweest. Tijdens die crisis in Burundi zei een collega-journalist dat ze op de radio gezegd hadden dat ik dood was. Ik heb met de telefoon van het hotel naar mijn vrouw gebeld om te zeggen dat ik nog leefde. Marianne is toen beginnen te huilen. Soms dacht ik: is dit het allemaal waard? Maar mijn journalistieke gedrevenheid kon het echt overnemen”, zegt Bo in Dag Allemaal.

Wanneer dan ook, wat er ook gebeurt, altijd komt de journalist in Bo naar boven. Ook toen er de aanslagen waren in België.

“Op de dag van de aanslagen in Brussel was mijn zoon vlak bij het station van Maalbeek. Toen hij me belde, zei ik: 'Maak beelden en hou vooral je gsm horizontaal, zodat we ze kunnen gebruiken op televisie'. Ik had ook kunnen zeggen: 'Hou het veilig en ga ergens schuilen.' Het journalistieke nam het even over van het ouderlijke”, lacht Bo.

Bio van Bo Van Spilbeeck

Meer Over:

Bo Van Spilbeeck