.
News Image

Bo Van Spilbeeck onder het mes

Bo Van Spilbeeck herstelt van operatie.


Bo Van Spilbeeck is de meest gegoogelde Vlaming van 2018, dat maakte Google vandaag bekend. De journalist van VTM werd dit jaar een vrouw en dat zorgde voor heel wat extra zoekopdrachten bij Google. Bo reageerde woensdag verrast op het nieuws dat er zo vaak naar haar werd gezocht. Bo staat op 2 in de top 10 van meest gezochte bekende mensen van 2018 en volgt nept achter zangeres Maurane die eerder dit jaar overleden is.

Het is voor mij nieuw nieuws, héél fijn nieuws zelfs. Ik hoopte met mijn verhaal mensen te kunnen inspireren. Mensen die met hetzelfde gevoel zaten en die daar vragen over hadden of mensen die er totaal niets van wisten en daar nu een andere kijk op hebben. Ik heb er niks voor gedaan om op 2 te staan, reageert Bo op Qmusic.



Als journaliste volgt Bo wat de media over haar schrijven maar op google gaan zoeken, dat doet zij zelden. Wel volgt zij via een tool wat er van haar in kranten en weekbladen staat. De afgelopen weken wat Bo Van Spilbeeck niet op het scherm te zien en daar is een goede reden voor. Midden november onderging Bo een operatie en daar keek zij enorm naar uit. Ondertussen gaat het goed met Bo. Wel, het gaat héél goed, ik ben nu even thuis en kom pas na Nieuwjaar terug werken. Ik herstel van dé operatie en die is heel goed overlopen. Ik ben nog een beetje moe soms maar het gaat elke dag beter en beter met mij. Dé beruchte geslachtsoperatie is gebeurd en die is goed verlopen. Het ziet er allemaal ook mooi. uit, vertelt Bo op Qmusic. Daar herstel ik nu van. Het is nu een beetje rustig aan doen maar ik ben nu aan mijn boek bezig dat eind februari uit komt. Ik heb nog maar enkele weken tijd om het manuscript af te werken, binnen enkele weken moet het klaar zijn.

Het was een zot jaar voor Bo Van Spilbeeck. Zij had nooit gedacht dat haar coming-out zoveel fuzz zou veroorzaken. Toen ik mijn beslissing heb meegedeeld aan het grote publiek, had ik echt niet verwacht dat het zo zou verlopen. Ik had wel verwacht dat er een week of twee wat fuzz rond zou zijn maar daarna dat ik dat dat weer wel weer zou gaan liggen. Nu zijn we op het einde van het jaar en het is nog altijd niet gaan liggen. En dat is écht waanzin. En wat ik heel fijn vind is dat ik verwacht had dat er heel veel negatieven dingen gezegd en geschreven zouden worden over mij, maar dat valt enorm goed mee. Oké, er zullen mensen zijn die daar het hunne van denken maar ik krijg vooral positieve reacties van mensen die zich ook nog eens gesteund voelen door wat ik gedaan heb.

Vanaf dag 1 kon Bo ook rekenen op de steun én de discretie van haar collega's op het werk en daar is Bo hen dankbaar voor. Ik heb ook het geluk gehad om in een media-omgeving te zitten. Medialaan is een heel fijn bedrijf, weet Bo. Maar er zijn ook de andere mensen van de pers. Sommigen waren op de hoogte van de transformatie die Boudewijn Van Spilbeeck zouden ondergaan maar niemand publiceerde er iets over tot op het moment dat Bo het nieuws zelf zou bekendmaken. Mijn collega's van andere persorganen hebben dat heel goed opgenomen. Maar ik weet dat dat voor sommige anderen heel anders verlopen is, besluit Bo.

Bio van Bo Van Spilbeeck

Meer Over:

Bo Van Spilbeeck