.
News Image

BlitZ laat de kinderen stemmen

Hij is één van de finalisten. 


Op zondag 14 oktober 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Een groot deel van de bevolking gaat naar de stembus. Toch blijven 1,3 miljoen Vlamingen elke keer thuis als er verkiezingen zijn: kinderen en jongeren hebben geen stemrecht. Dat kinderen iets te vertellen hebben, weet het kidspopduo BlitZ als geen ander.



Heel wat politici komen naar buiten met hun programma en proberen te luisteren naar de inwoners van hun gemeente, maar we vergeten al te vaak dat de toekomst in de handen van onze kinderen ligt. Daarom willen we met BlitZ de stem van de kinderen naar buiten brengen.’’, vertellen Pieterjan en Jens van BlitZ. Zoals we zingen in ons nummer Samen Met BlitZ: ‘Kinderen zijn de toekomst’, willen we de kinderen oproepen om hun stem te laten horen.’’


De jongens van BlitZ roepen op om alle ideeën die kinderen hebben voor hun gemeente of stad door te sturen via een interactieve ideeënmuur op www.blitzonline.be/kies. Ook alle lagere scholen kunnen hiermee aan de slag gaan in de klas.

BlitZ gaat al deze ideeën bundelen en bezorgen aan de verschillende gemeentes. Hiermee willen de jongens de verschillende gemeentes en steden warm maken om te luisteren naar de toekomst, de kinderen. Ook het oprichten van een kinderparlement in elke gemeente behoort tot de strijd van BlitZ.


In hun muzikale wapenfeit ‘Samen met BlitZ’ en bijhorende videoclip laten Pieterjan en Jens de kinderen alvast kennis maken met hoe we de wereld en het milieu een tikkeltje beter kunnen maken.

Samen met BlitZ is te bekijken via YouTube en te downloaden/streamen via iTunes, Google Play en Spotify.

Bio van Blitz

Meer Over:

Blitz