.
Blitz
woensdag 10 november 2021

Blitz giet Sinterklaasliedjes in aangepast jasje

Na roetpiet nu ook Sinterklaasliedjes aangepast.

Van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’. De superhelden van het muzikale duo BlitZ herschreven enkele bekende Sinterklaasliedjes. Woorden als ‘zwart’, ‘knecht’ en ‘roe’ zijn echt niet meer van deze tijd en worden geschrapt.

“Er moest iets aan de oude teksten gebeuren”, zeggen Pieterjan en Jens van het muzikale duo BlitZ. “Alles gaat mee met zijn tijd, ook roetpiet, maar aan sommige liedjes is sinds 1850 geen letter veranderd.” Woorden zoals ‘zwart’ en ‘knecht’ worden in de teksten aangepast door de Zwarte Piet-discussie die al een hele tijd aan de gang is. Daarnaast wordt ook alles waar ‘straf, ‘zak’ of ‘roe’ in voorkomt aangepast. “Sinterklaas en zijn Pieten zijn de helden van de kinderen en delen al lang geen roe of straffen meer uit.”, aldus BlitZ.
Verder zijn er ook enkele praktische en hedendaagse aanpassingen. Woorden als ‘bromtol’ of ‘kaatsenballen’ worden vervangen door chocomunten en ander speelgoed.

De nieuwe teksten worden tijdens de Sinterklaasshows van BlitZ volop gezongen en verschijnen ook in een Sinterklaas medley die online te streamen is. Pieterjan en Jens van BlitZ hopen dat alle kinderen dit jaar al de nieuwe versies uit volle borst zullen meezingen.

De jongens roepen alle scholen en intochten dan ook op om de aangepaste teksten te gebruiken en luidkeels mee te zingen.

Dat Pieterjan en Jens al jaren goede vrienden zijn van de Heilige Man is al lang geen geheim meer. Al meer dan 10 jaar toeren de superhelden met hun Sinterklaasshow Vlaanderen rond die dit jaar de titel van ‘Super Sinterklaasshow’ meekreeg naar aanleiding van de nieuwe single ‘Super Sinterklaas’. Deze nieuwe Sinterklaashit bevat opnieuw alle ingrediënten om elke Sinterklaas intrede tot één groot feest te maken.

‘Super Sinterklaas’ is nu te beluisteren via alle online streaming platformen en te bekijken op YouTube.

Bio van Blitz

Meer Over:

Blitz