.
News Image

'Blijf In uw kot' van Els de Schepper 1 miljoen keer bekeken

En zo levert corona ook iets positiefs op.


Ook creatieve duizendpoot Els de Schepper blijft netjes in haar kot, respecteert ze de veiligheids- en afstandsregels rond het coronavirus wanneer ze gaat wandelen en weet ze zich als single meer dan bezig te houden. “Het klinkt misschien gek, maar eigenlijk heb ik het momenteel superdruk met filmpjes maken, monteren, teksten schrijven, vergaderen, brainstormen via het internet en de contacten met mijn volgers onderhouden via de sociale media. Nog meer dan ooit gaat er voor mij een nieuwe digitale wereld open. Ik heb bijvoorbeeld op een paar dagen tijd een video leren monteren. Vorige week kreeg ik een mailtje waarin een fan mij vroeg of om een nieuwe versie te maken van mijn meezinger ‘Kom uit de kast’. Ik was er stiekem al mee bezig (lacht). ‘Blijf in uw kot’ is inderdaad een enorme oorwurm. Een ludieke meezinger, maar wel eentje met dé duidelijke boodschap, om de maatregelen te respecteren die nodig zijn als we met z’n allen dat coronavirus willen verdrijven. Hou het gezond maar ook -zo veel als mogelijk- luchtig is mijn leuze, lacht Els de Schepper.



Het gaat hard voor Els de Schepper, maar je hoort haar op dat vlak absoluut niet klagen. Ongelofelijk hoeveel reacties ik de voorbije dagen heb gekregen, net als de gigantische lading filmpjes van mensen die zich in deze coronatijden op een creatieve manier bezighouden in hun kot”, zegt Els de Schepper.



Eerder deze week lanceerde de veelzijdige creatieve duizendpoot de videoclip van haar nieuwste meezinger ‘Blijf in uw kot’ op haar Facebookpagina en 24 uur later werd het clipje al méér dan 1 miljoen keer bekeken. “Ik heb hem 2 keer gepost en toen ik zag hoe snel hij werd geliked, bekeken en gedeeld, dacht ik eerst dat er iets mis was met mijn computer. Niet normaal en een snelle optelsom leert mij dat we nu al de kaap van het miljoen zijn gepasseerd. Het is de eerste keer in mijn carrière dat een nummer op zo’n korte tijd zoveel mensen bereikt en da’s goed in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. We mogen nu niet verslappen, ook al wordt het dadelijk een stralend weekend. Mensen moeten afstand houden, de gezondheidsregels respecteren en vooral in hun kot blijven. Als single weet ik uit ervaring dat het niet makkelijk is, want de meeste mensen zijn net als ik sociaal aangelegd, maar dit moeten we doen voor onze medemensen. Het is al vaak bewezen dat humor werkt en als je met een knipoog een krachtige boodschap kan overbrengen, is de missie geslaagd”, zegt Els de Schepper.



Wil je zelf meespelen in de 2de videoclip van Els, mail dan jouw leukste ‘Blijf in uw kot’-beelden vanuit jouw kot naar elsdeschepper2020@gmail.com De tofste inzendingen worden verwerkt in een nieuwe montage.