.
News Image

Black komt naar ons land

De groep van Wonderful Life concerteert in Brugge.


Colin Vearncombe is waarschijnlijk het best bekend voor zijn legendarische hits ‘Wonderful Life’ en ‘Sweetest Smile’, maar Black (zoals we Colin beter kennen) heeft meer dan 10 albums op zijn naam staan.



In juni kwam zijn meest recente album ‘Blind Faith’ uit. Hij schreef het samen met Calum MacColl (de zoon van Peggy Seeger en Ewan MacColl en de broer van Kirsty) en het werd geproduceerd door de legendarisch Calum Malcolm (The Blue Nile, Prefab Sprout). Colin vertelt: “Calum Malcolm heeft enkele van mijn favoriete artiesten geproduceerd en ik ben erg trots dat hij het nieuwe album heeft geproduceerd.”



Met zijn typische rokerige stem brengt Colin intense, emotionele songs die op een schitterende manier gearrangeerd zijn. Het nieuwe album is een klassiek Black album geworden dat ook fans van Nick Drake, Scott Walker, Rumer, Robert Palmer en de Pet Shop Boys zal aanspreken. Het feit dat het album gerealiseerd werd met behulp van een crowd-funding campagne. Dat maakt de band met de fans nog intenser.



En nu gaat Colin opnieuw op tournee en op 29 november komt hij naar de Schipperskapel in Brugge. Het wordt ongetwijfeld iets bijzonders in de intieme setting van de kapel. “Muziek gaat voor mij altijd over communicatie en touren is een persoonlijke ervaring die vaak even veel gaat over het publiek als over mezelf,” zegt Colin.



PRAKTISCHE INFO

Collin Vearncombe, meer bekend als Black, komt op zondag 29 november 2015 naar de Schipperskapel (Komvest 38, 8000 Brugge). Tickets kosten 18 euro en zijn verkrijgbaar via www.schipperskapel.be en bij In&Uit Brugge.

De deuren gaan om 19u30 open.


Bio van Black

Meer Over:

Black