.
Birgit Van Mol
donderdag 14 januari 2021

Birgit Van Mol ondervindt nog steeds klachten door coronabesmetting

“Ik kreeg opnieuw spierpijn, raakte stilaan doodop.”

Birgit Van Mol werd in maart 2020 besmet met het coronavirus, maar volledig vrij van klachten is het nieuwsanker nog steeds niet.

“Een maand ben ik thuisgebleven, waarvan drie weken geïsoleerd in een kamer. Op het ene moment had ik barstende hoofdpijn, alsof ze met breinaalden in iedere groef van mijn hersenen staken. Waarna de pijn plots naar mijn keel of mijn neus trok. Of ik voelde een zware druk bovenaan mijn luchtpijp waardoor ik een paar uur moest hoesten. En dan sprong het virus weer naar mijn darmen. Het wisselde constant”, vertelt Birgit Van Mol in De Morgen.

Maar ook nu wordt Birgit nog steeds erg snel moe. “Ik heb net een weekje vrij gehad en ik voelde dat ik veel slaap nodig had.” De drukte op de VTM-nieuwsdienst omwille van de Amerikaanse presidentsverkiezingen vergde zijn tol. “Ik kreeg opnieuw spierpijn, raakte stilaan doodop.”

Birgit Van Mol vindt het moeilijk om te spreken over haar klachten: “ik wil geen aansteller zijn, zo van: kijk, ze komt op tv en heeft ook iets voor. Het is niets in vergelijking met patiënten die in het ziekenhuis belandden of – veel erger – eraan stierven”, aldus Birgit Van Mol in De Morgen.

“Maar achteraf vertelden mijn huisarts en apotheker dat ik het toch ook flink te pakken had. Terwijl ik zelf vond dat ik bij de gelukkigen was”, onthult het nieuwsanker in het dagblad.

Bio van Birgit Van Mol

Meer Over:

Birgit Van Mol