.
Birgit Van Mol
maandag 23 mei 2022

Birgit Van Mol heeft een sterke band met zoon Otis: “Dat doen we elke zondag”

Haar man heeft een auto-immuunziekte

Birgit Van Mol kan ontzettend hard van het leven genieten. Dat begint voor haar op zaterdagochtend, met heerlijk uitslapen. Nadien neemt ze rustig de kranten door en zorgt ze voor een ontbijt voor haar gezin. Op zondag is er dan haar momentje samen met zoon Otis.

“Elke zondag gaan we samen boksen. We doen dat nu zo’n vijf jaar. Hij is ondertussen een stuk groter dan ik en kan met een enorme kracht trappen. Tijdens de trainingen kan je niet anders dan je gedachten uitzetten. Het vergt focus en coördinatie”, vertelt Birgit aan Het Laatste Nieuws.

Birgit koos ervoor om te gaan boksen toen haar man ziek werd en ze af en toe wat moest kunnen relativeren. “Ik heb toen eerst yoga gedaan en dat was ideaal om mijn gedachten te verzetten. Maar nu heb ik toch meer aan boksen.”

Birgit haar man, René leeft met een auto immuunziekte. Het gezin weet nooit op voorhand hoe hun weekend er zal uitzien. Maar ze zijn ondertussen aan gewend geraakt.

“Het kan soms dat we een etentje bij vrienden last minute moeten afbellen. Dat is lastig als die mensen een dag in de keuken hebben gestaan. Onze weekenden zitten momenteel niet propvol activiteiten of uitjes. Maar dat is oké. Ik probeer bewust te genieten van de tijd die we samen hebben: die is zo waardevol en zo intens.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Birgit Van Mol

Meer Over:

Birgit Van Mol