.
News Image

Bilzen schrapt Marktrock

Kinderfestival komt in de plaats.


Op zondag 13 augustus zullen de kinderen in de stad Bilzen centraal staan. Dan wordt het festival Tureluurs georganiseerd en dit zal Marktrock vervangen.

Dit is wat Burgemeester Frieda Brepoels van Bilzen hierover te vertellen had: “Het gloednieuwe stadsfestival laat kinderen van 3 tot 12 jaar toe om van Bilzen een eigen wereld te maken. Hún wereld met hun dromen, kleuren, geuren en beelden. Een wereld vol beleving en avontuur waarin zintuigen geprikkeld worden als nooit tevoren. Een plek waar de volwassen regels even niet van tel zijn en de bijhorende stress vakkundig naar de prullenbak wordt verwezen. Tureluurs is een dag op maat van de kleinsten.”



Op de website van regionale zender TV Limburg lezen we dat er ruimte is voor avontuur, (straat)theater, muziek en creativiteit. Heel wat lokale performers zullen er optredens, net als Kapitein Winokio en de Piepkes.

Al meer dan 30 jaar staat muziek in het weekend net voor Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart centraal in Bilzen. Na ruim 25 jaar werd Terras Bilzen in 2013 vervangen door Marktrock, als kleine broertje van toen nog Marktrock Leuven. Volgens Schepen Griet Mebis trekt men nu resoluut de kaart van het gezin. Hierdoor moest men keuzes maken en dit gaat nu dus ten koste van Marktrock.



Tekst: Nico Vanaken


Bio van Kapitein Winokio

Meer Over:

Kapitein Winokio