.
Bill Barberis
zondag 14 april 2024

Bill Barberis: “Je kan je niet in hun opinie verplaatsen”

Het botste dan ook een beetje

Je hoort van bekende acteurs en actrices wel eens dat hun ouders er nooit echt mee akkoord gingen dat ze voluit voor een carrière als acteur of actrice gingen. Dat ze naar het Conservatorium wilden of naar Studio Herman Teirlinck kon niet altijd op evenveel enthousiasme rekenen. Ook niet bij de ouders van Bill Barberis.

“Dat leidde toch wel eens tot botsingen thuis. Je kan je op die leeftijd niet verplaatsen in de opinie van je ouders, maar ik was ook niet rebels genoeg om te zeggen: 'Foert, ik ga toch auditie doen in de theaterschool.' Achteraf bekeken denk ik dat ik zelf wat te veel schrik had”, bekent Bill in Primo.

Uiteindelijk heeft Bill toch de stap gezet, maar pas op latere leeftijd. Hij trok naar het Conservatorium toen hij vond dat hij voldoende maturiteit had.

“Pas op, die zorg van mijn ouders is er nog altijd, hoor. Zeker mijn vader is er nog steeds niet helemaal gerust in. In tegenstelling tot andere beroepen kan je in ons vak geen promotie maken of doorgroeien. Het is een beroep van horten en stoten en waarin je verdwijnt en comebacks maakt.”

Bio van Bill Barberis

Meer Over:

Bill Barberis