.
News Image

Bijzonder aangrijpend verhaal in Vandaag over een jaar

“Vandaag over een jaar willen wij samen nog alles uit het leven halen”.


In de tweede aflevering van Vandaag over een jaar ontvangt Cath Luyten donderdagavond weer een aantal Vlamingen die in 2017 iets bijzonders wilden realiseren op één jaar tijd. Hebben ze hun doel gehaald? Dat komen ze na een jaar vertellen bij Cath, die samen met de kijkers ontdekt of ze hun droom hebben bereikt en de belangrijkste momenten uit hun bewogen jaar mee herbeleeft.Gitte (30) uit Kapellen (Antwerpen) – “Vandaag over een jaar wil ik deelgenomen hebben aan een triatlon, ondanks mijn beenamputatie”

“If life punches you, punch back harder!” – Gitte

Gitte stond op het punt om professioneel thaibokser te worden toen een kruisbandletsel aan haar linkerknie het begin was van een nachtmerrie. Wat volgde was een lijdensweg van zes jaar met tal van operaties en niet aflatende pijn in haar been. Het dreef Gitte tot een drastische beslissing: amputatie van haar linkerbeen boven de knie. Maar een half jaar na de operatie stelt Gitte zich een nieuw doel: ze wil deelnemen aan een triatlon. Een haast onmogelijke opdracht voor iemand die opnieuw moet leren zwemmen, fietsen en lopen.Paul (48) & Orian (52) uit Gits (West-Vlaanderen) - “Vandaag over een jaar willen wij met onze groendienst gezamenlijk 200 kilogram zijn afgevallen”

“Ik vind het een goed idee van Paul, maar het is allemaal zo lekker, he…” - Orian

Paul is de coördinator van de groendienst van Mariasteen, een beschutte werkplaats in Gits. Het begon hem de laatste tijd meer en meer op te vallen dat het merendeel van zijn medewerkers te kampen heeft met overgewicht. Hij wil een jaar lang zijn mensen motiveren om gezonder te leven met een ‘Fit 4 Work’-programma. Paul zelf en medewerker Orian komen bij Cath vertellen dat de vijftigkoppige groendienst op twaalf maanden tijd tweehonderd kilogram wil verliezen.Jean-Paul (65) uit Lummen (Limburg) – “Vandaag over een jaar wil ik gevlogen hebben”

Het is nu of nooit. Als ik het nu niet doe, zal ik het nooit meer doen.” – Jean-Paul

Panische vliegangst, daar kampt Jean-Paul mee. En dat steekt bij deze fiere Limburger. Hij zou dolgraag eens een match van FC Barcelona bijwonen, maar hij is met geen stokken op een vliegtuig te krijgen. Toen hij destijds met een vereniging een stilstaand vliegtuig mocht gaan bekijken, maakte hij rechtsomkeer nog voor hij ‘het monster’ betrad. Jean-Paul schaamt zich diep voor zijn angst en vindt het een grote tekortkoming in zijn leven. Hij kan Cath niet beloven dat hij zal slagen in zijn plan, maar hij belooft wel dat hij zijn best zal doen.Ann (27) & Izzy (27) uit Emblem (Antwerpen) – “Vandaag over een jaar willen wij samen nog alles uit het leven halen wat er in zit”

“Ik zou graag nog trouwen, ik heb een vrije vinger. Maar dat hangt van hem af.” – Ann

Ann heeft te horen gekregen dat ze borstkanker heeft met uitzaaiingen in de hersenen. Ze is in behandeling om de tumoren te stabiliseren, maar een volledige genezing is volgens de dokters onmogelijk. Dat houdt haar echter niet tegen om samen met de onvoorwaardelijke steun van haar vriend Izzy nog veel plannen te smeden. Ze weten dat ze geen tijd te verliezen hebben en willen samen elke dag genieten van leven. Mooie reizen maken, feesten, het noorderlicht gaan bekijken, samen een tatoeage zetten… het zijn allemaal dingen die op Anns bucketlist staan. Ze hoopt alleszins dat ze een jaar na datum aan Cath kan komen vertellen hoe fantastisch haar jaar is geweest.Vandaag over een jaar: donderdag 22 maart om 20.40 uur op Eén.


Download onze app voor iOS of Android

Bio van Cath Luyten