.
Zoey Hasselbank
donderdag 11 maart 2021

Big Brother: game over voor Zoey

Tactisch gespeeld maar toch verloren

Woensdagavond schrokken de bewoners zich een hoedje toen Big Brother de drie genomineerden voor deze week bekendmaakte. Dat Michel op het bord zou staan, dat vonden de bewoners niet zo raar. Maar dat Zoey en Jill door de kijkers genomineerd werden, dat begrepen de bewoners niet meteen. Al snel dook bij Julie het idee op dat Big Brother misschien een totaal andere vraag had gesteld. Helaas voor haar én voor de genomineerden was dat niet het geval. Jill, Michel en Zoey maakten kans om door de kijkers naar huis gestemd te worden in een tweede stemronde. Voor Jill en Michel was het niet de eerste keer dat zij op de nominatielijst stonden, voor Zoey was dat wel het geval.

Er werd massaal gestemd en het was nagelbijtend wachten tot het ogenblik dat Geraldine Kemper en Peter Van de Veire de uitslag bekend mochten maken. Jill en Michel mogen nog minstens één week langer in het huis blijven, voor Zoey is het game over.
Dag op dag twee maanden nadat Zoey voor het eerst op tv kwam in Big Brother, werd zij door de kijkers naar huis gestuurd en dat niet echt prettig. Zoey was van dag 1 één van de meest tactische spelers in het huis. Zij had het programma dan ook al een week kunnen volgen en wist perfect wat er in de toen al gevormde groepjes leefde. Zoey speelde het spel slim, héél slim zelfs. Maar het tactisch je ook bent, op een bepaald ogenblik gaat het spel net iets anders gespeeld worden en dat kost Zoey nu haar kop.

Moesten de bewoners deze week genomineerd hebben, dan had zij wellicht ook op het bord gestaan hebben. Door het verdwijnen van Thomas en Mike kwam er meer informatie over het tactische spel van Zoey tot bij de andere bewoners. In de ‘kamer van de waarheid’ kreeg Zoey donderdag een filmpje van haar broer te zien en die vertelde dat Zoey veruit de best tactische speelster was. Informatie die dankzij Matt donderdagnamiddag al snel op de livestream gedeeld werd.

Met Zoey verdwijnt er een kleurrijk persoon. Afgelopen week had Zoey onder andere een aanvaring met Nick maar ook met Michel. Anderzijds was Zoey wel de persoon die ’s nachts tijdens het codespel tegen een niet te evenaren snelheid haar bed uit sprong en er ook nog eens in slaagde om de juiste code in te geven. Het zal vanaf vrijdag in ieder geval weer wat rustiger zijn in het huis. Er blijven nu nog zeven bewoners over. De strijd zal wellicht intenser worden, maar de sfeer en vriendschap tussen de bewoners zal er wellicht alleen maar intenser en meer oprecht (tja, ook wij moeten dat woord gebruiken) door worden.

Bio van Zoey Hasselbank

Bio van Peter Van de Veire en Geraldine Kemper