.
Steven Spillebeen
zaterdag 21 oktober 2023

Big Brother-deelnemer Steven Spillebeen, eens een rebel altijd een rebel

Hij ontsnapte via het dak

We moeten het toegeven: als we naar ‘Big Brother’ kijken dan zien we daar het liefst toch een aantal verschillende figuren naar binnen gaan. Liever geen tien doodbrave mensen die alleen maar voor weinig spannende televisie zorgen.

De voorbije seizoenen van ‘Big Brother’ brachten in elk geval wat de kijkers wilden: een dragqueen, een racistische brulboei, een wulpse slagersvrouw, ze zijn allemaal al de revue gepasseerd.

Maar ook een speelse rebel betrad ooit het bekendste huis van Vlaanderen en Nederland. Meer zelfs: die rebel, Steven Spillebeen, won ook het allereerste seizoen.

Heel wat mensen weten nog heel goed hoe Steven via het dak probeerde te vluchten toen ‘Big Brother’ hem vroeg om zijn nominaties vrij te geven, schrijft Dag Allemaal. Of wat dacht je van zijn omroep naar de kijkers voor een potje wax. Steven en ‘Big Brother’ werden overladen met zo’n 140 potjes wax die over de omheining werden gegooid.

Zijn rebelse daden zullen hem ongetwijfeld de overwinning hebben bezorgd. En ook na zijn deelname bleef hij de rebel uithangen. Jammer genoeg kreeg hij in 2017 een herseninfarct. Daar heeft hij nu afasie aan overgehouden. Dat is een taalstoornis waardoor hij moeilijk uit zijn worden komt.

Bio van Steven Spillebeen