You are here

Bieke uit FC De Kampioenen viert 50ste verjaardag

11/07/2019 07:00-

An Swartenbroekx sukkelt met artrose.

Dankzij de herhalingen van FC De Kampioenen lijkt Bieke te beschikken over de eeuwige jeugd, maar actrice An Swartenbroekx wordt ondertussen wel 50 jaar. Een leeftijd waar ze het moeilijk mee heeft…

An Swartenbroekx heeft nooit problemen gehad met haar leeftijd, maar nu ze 50 wordt, heeft ze het toch moeilijk. Plotseling beseft ze dat ze een halve eeuw oud is. En komt het afscheid aan dierbaren alsmaar dichterbij. Toch wil An Swartenbroekx haar leeftijd niet dramatiseren. “Ik moet blij zijn dat ik vijftig mág worden,” beseft de actrice in Story. “En dan nog op een gezonde manier.”

“Ik heb al vaak genoeg afscheid moeten nemen van jonge mensen die het verkeerde lotje getrokken hadden. Klagen over ouder worden zou dus behoorlijk hypocriet zijn,” aldus An Swartenbroekx. “Het enige wat mij echt beangstigt aan die vijftig, is dat het afscheid van dierbaren die ouder zijn, zoals mijn papa, onherroepelijk dichterbij komt,” klinkt het weemoedig bij An Swartenbroekx in Story.

En natuurlijk beginnen er ook wel wat ouderdomskwaaltjes de kop op te steken. Zo worstelt An Swartenbroekx met artrose, en dat is vooral ’s morgens te voelen: “Ik mis de ochtenden dat ik uit bed kon springen zonder te voelen dat ik artrose heb,” aldus An Swartenbroekx. Maar daar heeft ze zich ondertussen bij neergelegd. Ongelukkig is An Swartenbroekx allerminst…

“Natuurlijk zijn er momenten dat ik vol weemoed terugblik op mijn jonge jaren, toen ik nog geen verantwoordelijkheden of afbetalingen had. Maar ik ben heel gelukkig met wie ik nu ben,” aldus An Swartenbroekx in Story. “Ik heb een zekere rust gevonden, omdat ik veel beter weet wat ik kan en wie ik kan vertrouwen. Ik moet me ook niet meer bewijzen voor heel de wereld,” aldus de actrice, die echter wel niet blind is voor de maatschappelijk problemen. “Alleen jammer dat het met die wereld op veel vlakken fout loopt, van klimaat tot politiek en justitie. En dat de mensen die daar eventueel iets aan kunnen veranderen de foute keuzes maken.”

Ondertussen genieten er dagelijks weer meer dan 600.000 mensen naar de herhalingen van FC De Kampioenen. En An Swartenbroekx weet waarom de serie nog steeds zo’n succes is: “Zo’n aflevering betekent gewoon een halfuurtje met heel het gezin in de zetel ploffen, je zorgen vergeten en lachen,” weet An Swartenbroekx. Maar zal er ooit ook nog een vijfde Kampioenen-film komen?

“Ik durf daar geen uitspraken meer over te doen,” aldus An Swartenbroekx die enkele voorwaarden ziet waaraan eerst voldaan moet worden voor er een vijfde film kan komen: “Scoren we nog bij het publiek? En hebben De Kampioenen zelf zin om er nog eentje te maken? En dan moet er nog een nieuw verhaal worden bedacht. Liefst één dat alle overige overtreft…” beseft An Swartenbroekx in Story.

Meer nieuws over:

An Swartenbroekx, FC De Kampioenen

Gerelateerde foto's:

Fc De Kampioenen in Kinepolis

An Swartenbroekx - Kortrijk - 15/12/2007

Steracteur Sterartiest 2006

An Swartenbroekx - Lint - 08/09/2006

Gerelateerde bio's: