.
News Image

Bieke Ilegems over hoe ze vocht om haar relatie te redden

Bieke Ilegems openhartig over de affaire van Erik Goossens.
Bieke Ilegems heeft een boek geschreven. En daarin praat ze openhartig over hoe ze vocht voor haar relatie nadat Erik Goossens haar bedroog.

“De zoektocht van een ouder meisje naar eeuwige schoonheid en groot geluk” heet het boek van Bieke Ilegems. Een mond vol en vooral een heel openhartig boek.

Bieke Ilegems vertelt in het boek voor het eerste hoe ze door haar man Erik Goossens bedrogen werd. En die bom ontplofte tijdens de opnames van het programma Dansdate op VTM. Moeilijk!

Erik Goossens pleegde overspel en Bieke Ilegems ontdekte zijn affaire toen het koppel meedeed aan Dansdate, een programma dat ze uiteindelijk ook zouden wonnen. Ook al stond hun relatie toen onder enorme druk.

Wat moest Bieke doen? Dansdate stopzetten en aan gans Vlaanderen moeten onthullen wat je zelf net ontdekt hebt en helemaal nog niet hebt kunnen verwerken?

Nee, Bieke Ilegems koos ervoor te vechten voor haar relatie. Emoties afsluiten en dansen voor haar leven, voor haar relatie.

Drie jaar heeft ze gezwegen over de affaire van haar man. Eerst wou ze het onder elkaar oplossen en een plaats geven. Maar nu kon ze het niet langer stilhouden…

In haar boek houdt Bieke Ilegems een warm pleidooi voor openhoud. Hoe fake zou ze zijn als ze dan zo’n belangrijk deel van haar leven zou verzwijgen?

Bovendien waren veel mensen op de hoogte van de affaire. De geruchtenmolen draaide op volle toeren en er circuleren zelfs filmpjes…

Ondertussen weten Bieke en Erik dat ze alleen maar samen willen zijn. En samen willen ze ook deze moeilijke week trotseren waarin hun intieme leven wordt blootgelegd voor gans Vlaanderen.

Toch hoopt Bieke Ilegems dat haar boek meer zal zijn dan enkel de onthulling van de affaire. Hopelijk lezen de mensen ook de andere 364 pagina’s, aldus Bieke Ilegems aan Het Nieuwsblad. Het overspel van Erik Goossens kadert immers in een groter kader, het verhaal van een vrouw die harmonie zoekt tussen perfectionisme en echtheid.

Bio van Bieke Ilegems en Erik Goossens