.
Bieke Ilegems en Erik Goossens
zondag 20 november 2022

Bieke Ilegems: “Leef niet naar de verwachtingen van anderen”

Ze doet haar eigen ding

Iedereen ervaart het anders: ouder worden. De ene kijkt elke dag met een grote glimlach tegemoet, terwijl anderen liever onder een dekentje willen kruipen en hopen dat ze er weer onderuit komen als een frisse twintigjarige.

Bieke Ilegems niet. Zij heeft haar leeftijd weten te aanvaarden en probeert er elke dag de voordelen van in te zien.

“Gelukkig heb ik waardevolle mensen om me heen die mij helpen om steeds dichter bij mezelf te komen. Dat is nog zo’n voordeel aan ouder worden: ik heb nog nooit zulke mooie vriendschappen gehad als nu. Hoe dichter we bij onze kern staan, hoe makkelijker het is om ons kwetsbaar op te stellen”, klinkt het in Goed Gevoel.

Alle vrouwen in Vlaanderen of waar dan ook ter wereld maken hetzelfde proces door. Het is alleen allemaal een kwestie van het te kunnen loslaten en het verouderingsproces te omarmen.

“Door onze perfectie los te laten en onze kleine kanten met elkaar te delen, groeit er een verbondenheid tussen vrouwen. We leggen als het ware onze filters af met ouder worden. En: we helpen elkaar om in onze kracht te staan en om dus die kern ook naar buiten te laten komen. Mijn boodschap: durf je kwetsbaar op te stellen, durf te stralen en leef je eigen leven in plaats van naar de verwachtingen van anderen.”

Bio van Bieke Ilegems

Meer Over:

Bieke Ilegems