.
Lisa met Bieke Ilegems
zondag 13 november 2022

Bieke Ilegems: “Ik kan de buitenwereld het zwijgen opleggen”

Ze doet wat haar gelukkig maakt

Ouder worden, de ene vindt het leuk, de andere dan weer niet. Nochtans heeft elke leeftijd zo zijn charmes. Alleen moet je het zelf zien te ontdekken.

Ook bij Bieke Ilegems heeft dat eventjes tijd gekost. Zij vond ouder worden ook niet altijd leuk en worstelde vaak met zaken waar ook heel wat andere vrouwen hebben mee geworsteld.

Zo dacht ze nog heel vaak na wat anderen zouden denken mocht ze bijvoorbeeld een boek schrijven. Iets wat er haar uiteindelijk van weerhield om haar plan ook effectief uit te voeren.

“Maar vandaag lukt het mij steeds beter om de buitenwereld het zwijgen op te leggen en datgene te ondernemen wat mij gelukkig maakt. Maar dat gaat niet elke dag vanzelf. Ik blijf een people pleaser”, zegt ze in Goed Gevoel.

Bieke straalt veel zelfvertrouwen uit, maar ze moet toegeven dat ze ook best onzeker kan zijn. Vooral wanneer ze het podium op moet. Dan probeert ze de stress om te zetten naar enthousiasme. “En wanneer ik geconfronteerd word met het feit dat mijn dochters het nest uit vliegen, dan is dat uiteraard ook emotioneel. Maar dan probeer ik ook te denken: oké, nieuwe fase, nieuwe kansen voor mezelf en voor mijn dochters. We hebben meer controle over onze gedachten dan we denken.”