.
News Image

Betty uit Big Brother maakt comeback

Na zes jaar mediastilte maakt Betty haar comeback.


Zes jaar na haar laatste publieke optreden maakt Betty Owczarek een comeback. De 43-jarige Big Brother-vedette geeft echter meteen toe dat het een comeback van “zeer korte duur” zal zijn…



Betty is nog altijd één van de bekendste Big Brother-kandidaten ooit, maar ondertussen is het al jarenlang windstil rond Betty. Een bewuste keuze, aldus de wulpse blondine. Toch maakt ze binnenkort een (korte) comeback. “Ik was de showbizz helemaal beu, verlangde naar anonimiteit en ben opnieuw gaan studeren,” vertelt Betty in Dag Allemaal, die ondertussen afgestudeerd is als psychiatrisch verpleegkundige. “Daar ben ik nog steeds heel trots op,” aldus Betty. “En weet je, ik geniet nog elke dag van mijn normale leven.” Maar voor deze ene keer wil ze toch terug in het publieke leven stappen. Voor een heel bijzonder evenement…



Zes jaar na haar laatste optreden wordt Betty immers één van dé publiekstrekkers op het Kamping Kitsch Club-festival in Kortrijk, de stad waar Betty opgroeide. “Het ziet er vooral heel leutig uit,” aldus Betty. “Kamping Kitsch Club is geen gewoon muziekfestival, maar één grote verkleedpartij. ’t Lijkt er soms wat over, maar het ziet er vooral heel leutig uit,” verduidelijkt Betty die nog niet weet of ze gaat zingen of enkel de acts op het hoofdpodium zal aankondigen.



Betty ziet dit dan ook niet echt als een comeback. “Nee, dit is nu eenmalig. Misschien neem ik ooit nog weleens een plaat op of doe ik ergens een exclusief optreden.” Maar om op te treden stelt het Big Brother-gezicht bijzondere eisen. “Ik treed alleen nog op als ze het me lief vragen,” klinkt het bij Betty. “Nu wil ik gewoon een dagje lekker uit de bol gaan,” verduidelijkt Betty op de vraag waarom ze toezegde om Kamping Kitsch te presenteren.



“De showbizz zegt me op dit moment niks meer. De voorbije jaren kreeg ik nochtans veel aanvragen, ook voor talkshows en dergelijke. Maar ik heb alles bewust afgeketst. Het hoeft niet meer en ik heb nu ook geen tijd meer voor een mediacarrière.” Betty heeft immers andere plannen in het verschiet. “Ik ga vanaf het najaar opnieuw studeren. Psychologie wellicht.” En dat zal opnieuw aan de universiteit zijn. “Misschien is psychologie wat te hoog gegrepen, maar ik wil het toch proberen,” klinkt het vastberaden bij Betty.



Kamping Kitsch Club gaat door op 24 augustus in Kortrijk. Betty zal de acts op het hoofdpodium aankondigen.