.
News Image

Bert Verbeke in duet met Ann Van den Broeck

Ann en Bert brengen een single uit.


Acteurs Bert Verbeke en Ann Van den Broeck brengen als ‘Lee & Cindy C.’ de titelsong uit voor de gelijknamige Vlaamse langspeelfilm.



Op woensdag 1 juli komt de langverwachte eerste speelfilm van Stany Crets Lee & Cindy C. in de zalen. Behalve de regie, is ook het scenario van zijn hand. Zoals dat bij elke zichzelf respecterende film hoort, en gezien de thematiek van deze het eigenlijk ook een evidentie was, werd er ook voor Lee & Cindy C. een titelsong – en zelfs volledige soundtrack – opgenomen. Voor deze titelsong doken acteurs Bert Verbeke en Ann Van den Broek, die in de film de hoofdrollen op zich nemen, als grunge-rocker Lee en schlagerzangeres Cindy C. de studio in en het niet alledaagse zangduo kwam daar weer buiten met een verrassende en vooral bloedmooie Nederlandstalige track.



'Ik Kies Jou' van Lee & Cindy C. is een meeslepend en beklijvend Nederlandstalig pareltje geworden. Het zou dus zomaar eens kunnen dat dit ongewone studiohuwelijk een even onverhoopte als welverdiende hit oplevert. Ann Van den Broeck en Bert Verbeke zelf zijn alleszins zeer tevreden met hun 'kindje'.



Ik vond het zeer prettig om een eigen gecomponeerd nummer op tekst van Stany te mogen opnemen. Zeker als dit gebeurt onder supervisie van een professioneel als Steve Willaert. Zijn arrangementen zijn een meerwaarde voor de muziek die ik heb geschreven. Verder was het erg fijn om Bert Verbeke ons nummer te horen brengen. Ik denk dat het resultaat er zeker mag zijn en hoop dat het publiek hetzelfde denkt. Ik ga in elk geval meer achter mijn piano kruipen om te componeren, aldus Ann Van den Broeck.

Ann is een hele straffe zangeres, valt Bert Verbeke enthousiast in. Het klopt dat ik al dergelijke studio-opnames gedaan heb, maar 'Ik Kies Jou' is toch wel wat verwijderd van wat ik normaal breng. Of het naar meer smaakt? Als 'Ik Kies Jou' een hit wordt, moet Ann dringend meer zulke songs schrijven en daar rijk en beroemd mee worden, lacht Bert.


Bio van Bert Verbeke en Ann Van den Broeck

Bio van Lee & Cindy C. en Stany Crets