.
Bert Verbeke in Lisa
woensdag 30 maart 2022

Bert Verbeke: “Ik wil daar later geen spijt van hebben”

Hij heeft een sterke band met zijn mama

Het zijn spannende tijden in 'Lisa'. Het personage Gert (gespeeld door Bert Verbeke) heeft enkele afleveringen geleden zijn moeder Dorine (Hilde Heijnen) vermoord en is nu op de vlucht. Of de moord binnenkort zal uitlekken, dat valt nog af te wachten. In het echte leven heeft Bert wel een goeie band met zijn mama.

Dat zijn band met zijn moeder meer dan in orde is, bewijzen ze door samen te werken aan de theatervoorstelling ‘Alles gebeurt onderweg’. Mama Annemie zorgt voor de teksten, Bert voor de muziek. Dat maakt hun band nog sterker dan hij al was. “Bert heeft nooit echt gepuberd, alleen emotioneel misschien een beetje. Maar ik heb met mijn vijf kinderen een goeie band. Al was het soms een zware klus om de aandacht te verdelen”, lacht mama Annemie in Primo.

Annemie gaf haar job op om voor de kinderen te zorgen en vond zo de tijd om af en toe wat versjes en gedichten te schrijven. “Die bleven eerst gewoon in het schuif liggen, tot ik wat prijzen won en besloot ze uit te brengen. “ Dat Annemie haar job opgaf voor haar kinderen was voor Bert een extra motivatie om nog meer tijd met haar door te brengen, en ook met zijn vader. “Ik wil later geen spijt hebben dat ik bepaalde dingen niet gedaan heb.”