.
News Image

Bert Kruismans is aan jubileum toe

Dit jaar staat hij twintig jaar op de planken.


Comedian Bert Kruismans staat dit jaar al twintig jaar op de planken. Momenteel trekt hij op tournee met de voorstelling Het was (is) maar om te lachen.

In De Zondag blikt hij terug op zijn carrière. Bert Kruismans was bij de eerste lichting stand-up comedians van Vlaanderen. Vroeger was alles nog heel amateuristisch en moest er op tafel worden geklopt om voldoende licht te krijgen of om backstage een glas water te krijgen. Hij maakte de tijd nog mee dat men werd betaald met drankbonnetjes, maar dat is gelukkig allemaal veranderd.

In 2004 lachte Bert Kruismans lachte nog met het fenomeen inburgeringstest voor anderstalige nieuwkomers in de voorstelling België voor beginners. Inmiddels is dat zelfs een heet politiek hangijzer geworden. Zo waren er een aantal thema's waar hij mee lachte en nu deel uitmaken van de brede actualiteit. Vandaar dus de titel van zijn nieuwe zaalshow Het was (is) maar om te lachen.



In zijn 20-jarige carrière had Bert Kruismans niet alleen succes in Vlaanderen, maar ook in Wallonië speelde hij succesrijke voorstellingen. In Nederland daarentegen wou het minder vlotten, maar naar eigen zeggen komt dat omdat ze daar houden van comedians die de domme Belg komen spelen en dat ligt hem minder.



Mensen die de voorstelling Het was (is) maar om te lachen van Bert Kruismans willen bijwonen vinden alle info op www.driepees.be.



Tekst: Nico Vanaken




Bio van Bert Kruismans

Meer Over:

Bert Kruismans