.
Bert Huysentruyt
vrijdag 4 november 2022

Bert Huysentruyt: “Dat zal me altijd bijblijven”

Hij moest een goede vriend ten grave brengen

Heel wat mensen onder ons zullen Bert Huysentruyt niet alleen kennen als acteur, maar ook als drummer. Hij stond vele jaren op het podium bij onder andere Gorki, de groep van de overleden Luc De Vos.

“Dat was een jongensdroom: hard motten op een drumstel voor een pak volk. Ik had weleens geslowd op ‘Mia’ en de benen losgegooid op ‘Lieve kleine pirana’, maar een echte fan van Gorki was ik zeker niet”, lacht Bert in Dag Allemaal.

Toen hij een vervanging moest gaan doen in De Bende van Menen leerde hij daar de bassist en toetsenist van Gorki kennen. En er was meteen een klik tussen de mannen. Het was meteen de ideale manier om Bert te rekruteren als drummer bij Gorki.

Dat Luc enkele jaren geleden zelfmoord pleegde, hakte er bij de band stevig op in. Bert herinnert zich de dag van de begrafenis nog alsof het gisteren was.

“Toen wij met de rest van de band achter de kist de kerk uitkwamen, stond het Sint-Pietersplein vol. Eerst heerste er een intense stilte en toen barstte er een gigantisch applaus los. Dat beeld blijft tot het einde van mijn dagen op mijn netvlies gebrand.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Bert Huysentruyt

Meer Over:

Bert Huysentruyt