.
Bert Huysentruyt
dinsdag 4 oktober 2022

Bert Huysentruyt: "Dat had geen impact op haar”

Ze ging door een moeilijke periode

Het najaar van de vele tv-zenders lijkt niet zo vlot te lopen. Al is er toch één programma dat er lijkt bovenuit te steken: ‘Chantal’, de spin-off reeks van ‘Eigen Kweek’. Week na week kan het programma rekenen op een trouwe 1 miljoen kijkers.

In de reeks zien we Maaike Cafmeyer als Chantal en Bert Huysentruyt als indiaan. Maaike speelde al haar zorgen rond de zaak De Pauw van zich af tijdens de opnames die rond dezelfde periode plaats vonden.

En daar heeft Bert veel bewondering voor. “Het was haar tijdens de opnamen echt wel aan te zien dat ze heel wat aan haar hoofd had. Maar dat had geen impact op haar acteerprestaties. Ze is een plezier om mee samen te werken. Geen greintjes kapsones, terwijl ze daar toch bijna elke dag van ’s morgens tot ’s avonds moest zijn.”

Speciaal voor de reeks moest Bert motor leren rijden, ook niet zo eenvoudig. Maar het ging hem goed af en na drie dagen les volgen, had hij zijn rijbewijs kunnen halen.

“Maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Ik vind zo’n motor prachtig om naar te kijken, maar erop zitten… ik ben dus de openbare weg niet op geweest. Ik was te bang om te vallen”; lacht Bart in Dag Allemaal.

Bio van Bert Huysentruyt

Meer Over:

Bert Huysentruyt