.
Bent Van Looy
vrijdag 12 oktober 2018

Bent Van Looy zwaar gepest

Bent Van Looy van de trap gegooid. 


Das Pop-zanger Bent Van Looy was afgelopen week te gast bij Gert Late Night en hij mocht donderdagavond de laatste Bedgeheimen met James Cooke afsluiten. Bent was vroeger eerder voor het alternatieve dan voor het commerciële en dat is nu toch wel anders. “Wel, dat heb ik dus niet meer. Dat zou ik vroeger heel erg gehad hebben. En at is wel bevrijdend”, weet Van Looy. Als student was Bent Van Looy anders dan hij vandaag is. “Ik was héél eigenzinnig en vastberaden om te bereiken wat ik wilde bereiken. En redelijk verkrampt ook daarin van ‘ik zal het doen’.”

“Op een bepaald moment verlies je wie jezelf bent en blijft er niets over en moet je jezelf van nul heropbouwen, bijna. Ik ben met mensen gaan praten daarover en heb echt actief een oplossing gezocht. Echt professionele hulp zelfs. Als je buiten de groep staat of anders bent, lok je agressie uit omdat mensen dat niet snappen.”Bent is zwaar gepest op school. “Van de trap gegooid zelf. Je kunt zo propjes schieten door een leeggemaakte bic. Ken je dat? Daar zaten dan speldjes in . Van achter mij schoten ze dat in mijn rug.” Bent dacht er zelfs aan om van school weg te blijven, zo erg was het pestgedrag van de andere studenten op school. “Iedere dag. Iedere dag was het moed verzamelen ’s morgens om de schoolpoort binnen te fietsen”. Gelukkig stopte het pesten na een tijdje. Eigenlijk is dat weggesmolten als sneeuw voor de zon. Tijdens een zomervakantie kreeg ik ineens deze stem en besefte ik ook dat al de dingen waarom ik misschien gepest werd, dat ik die ook kon inzetten als wapen zeg maar daartegen. Ik maakte muziek bijna uit woede of uit wraak. Om te bewijzen van ‘Waar zijn jullie nu?’ “

Veel complexen heeft Bent Van Looy niet, als er één complex is, dan is dat omdat hij geen man-man is. “Op een bepaald moment dacht ik van ‘Heb ik te weinig testosteron?’”. James vroeg zich af of Bent ooit twijfelde aan zijn geaardheid. “Ik was bij wijze van spreken wel aan het wachten van ‘Wanneer komt het?’ Maar het is niet gekomen, nee.”

Bio van Bent Van Looy

Meer Over:

Bent Van Looy