.
Bent Van Looy
zondag 8 mei 2022

Bent Van Looy: ‘Ik koop dingen voor het leven’

"Oude spullen met een verhaal spreken mij aan"

Als muzikant en kunstenaar heeft Bent Van Looy al de hele wereld doorkruist. Naast zijn professionele werk heeft de Das Pop-frontman nog een favoriete bezigheid, namelijk op zoek gaan naar interessante hebbedingetjes. Hij vertelt er meer over in Billie, een weekendbijlage van Gazet van Antwerpen.

Op de vraag of hij graag op tweedehands schatten gaat jagen, antwoordt hij bevestigend. “Absoluut. Vroeger deed ik dat uit geldgebrek, de laatste tijd puur uit liefde voor de sport”, start hij lachend het interview.

Bent doet aan upcycling en kan dus best duurzaam genoemd worden. Wat hem zo aanspreekt in oude spulletjes? “Aan oude stukken is vaak een boeiend verhaal verbonden”, vertelt hij daarover. “Zo ben ik zelf grote fan van de katoenen chino broeken die het Amerikaanse leger in de jaren '40 droegen, maar ze zijn niet makkelijk te vinden.”

Onlangs kreeg hij bericht van een winkeltje in Parijs waar hij vaste klant is. Dat ze zo'n broek in stock hebben als hij geïnteresseerd is. “Uiteraard hapte ik meteen toe. Ze heeft wel nog 6 weken vastgezeten bij de douane, maar toen ze toekwam was ik zo blij als een kind.”

Bent beoordeelt ook steeds de kwaliteit van nieuwe spulletjes. “Meestal koop ik goede, dure items van hoge kwaliteit die moeiteloos de tand des tijds doorstaan. Ik koop enkel dingen voor het leven”, besluit hij.

Bio van Bent Van Looy

Meer Over:

Bent Van Looy