.
Bent Van Looy
dinsdag 25 april 2023

Bent Van Looy: “Daar gaat het allemaal niet om”

Hij ontvangt heel wat gasten

Op een dag had Bent Van Looy een idee en ontstond het programma “Zingen is goud’. Het programma is te zien op Canvas als afsluiter van de dag. Een bekende gast vervoegt Bent in zijn schilderatelier in Antwerpen en samen zingen ze dan een liedje dat voor die gast een betekenis heeft.

“Ikzelf ben niet zo goed in smalltalk, maar ik merk dat mijn gasten aan die oude piano meteen hun harnas afleggen en zich bloot geven. Door de ongedwongen sfeer van mijn atelier en met de magie van muziek klapte het luikje naar hun ziel telkens opnieuw”, vertelt Bent in Story.

De bekendste gasten passeren de revue bij Bent aan de piano. Zo waren onder meer Thomas Vanderveken en Martin Heylen al te gast. Ook Christophe Deborsu kwam al zijn verhaal vertellen aan de piano bij Bent.

Mocht Bent zelf een nummer mogen kiezen dat zijn leven heeft veranderd, dan zou hij niet lang moeten nadenken welk nummer hij zou kiezen.

“Het gaat niet om het beste of mooiste liedje, maar over het nummer dat letterlijk je leven veranderd heeft. Ik zou gaan voor ‘The Way You Make Me Feel’ van Michael Jackson. Op een bepaald moment zag ik in het programma ‘Bingo’ de clip van het nummer en ik was omvergeblazen. Dat was zo anders dan wat ik daarvoor kende. Ik wist meteen: dit is wat ik wil!”

Bio van Bent Van Looy

Meer Over:

Bent Van Looy