.
Ben Segers
zaterdag 30 maart 2024

Ben Segers: “Je mag al blij zijn dat je werk hebt”

Het is zo’n onzeker bestaan

Toen Ben Segers begon aan de toneelschool had hij niet meteen iets speciaal voor ogen voor de richting waarin hij graag wilde uitgaan. Hij wist niet of hij in een bepaald genre moest verder gaan of gewoon zien wat er op zijn pad zou komen.

“Vandaag mag je als acteur al blij zijn dat je werk hébt. Als ik rondom me kijk en zie hoeveel getalenteerde collega's en mensen uit die zo fragiele en verschraalde culturele sector niet aan de bak komen, vind ik dat heel erg voor hen. Tegelijk besef ik hoeveel geluk ik heb dat ik door mijn vak al deze warme, menselijke verhalen mag blijven vertellen op televisie of het witte doek”, zegt Ben Segers in Story.

De acteur is ondertussen 50 geworden en dat is en blijft toch een bijzonder getal. Het betekent toch zo’n beetje dat je over de helft van je leven zit. Maar een bucketlist, dat heeft Ben niet nu hij 50 is.

“Misschien moet ik toch eens een halve dag op een bankje gaan zitten om de dingen op te lijsten die ik écht nog wil doen. Ik doe mijn werk enorm graag en voor mij mag alles nog twintig jaar doorbollen zoals het nu loopt. Dat hoop ik, maar het is geen droom.”

Bio van Ben Segers

Meer Over:

Ben Segers