.
Ben Segers in De Zonen van Van As
dinsdag 2 april 2024

Ben Segers: “Ik wil dat helemaal niet zijn”

Maar het is soms wel nodig

Als acteur heb je niet echt werkzekerheid in het leven. Je moet auditie gaan doen of gevraagd worden voor een rol. Er wordt ook gevist in een vijver met heel veel mensen en dus moet je ook vaak gewoon geluk hebben.

Dat is ook zo voor Ben Segers. Hij wordt gelukkig vaak gevraagd voor verschillende rollen en is ondertussen al een vaste waarde in Vlaanderen. Maar soms maakt hij zich wel een beetje zorgen.

“Zorgen is een groot woord, maar acteren is gewoon mijn broodwinning en de culturele sector is toch serieus aan het veranderen. Het gaat allemaal zo gemakkelijk niet meer. Elke aanbieding moet je afwegen. 'Vind ik het leuk? Ja, maar verdien ik er ook iets mee?' Ik heb nu eenmaal een gezin”, zegt Ben in Primo.

Ben ziet dat veel collega’s zelf reeksen gaan schrijven of productiehuizen en theatergezelschappen oprichten. Maar daar is hij nooit echt mee bezig geweest.

“Je moet bijna een businessman zijn en dat wil ik helemaal niet. Ik heb dat niet in me. Ik wil gewoon gevraagd worden voor een rol. 'Bel me en ik zal wel zien of ik het doe of niet.' Ik ben daar tamelijk klassiek in.”

Bio van Ben Segers

Meer Over:

Ben Segers