.
Ben Segers
donderdag 21 maart 2024

Ben Segers: “Het is een job als een ander”

Maar het is wel een belangrijke job

Acteur Ben Segers wil doen wat hij graag doet. Hij wil muziek kunnen maken en gewoon kunnen acteren. Alles wat er in het showbizzwereldje bijkomt, dat hoeft niet meteen voor hem.

“Soms bekruipt mij het gevoel: 'Moet dat nu allemaal?' Al die schijnwerpers, het gevaar dat je verblind wordt, is reëel. En ook al het gebabbel, het socializen om opgemerkt te worden, ik ben daar niet goed in. Ik doe mijn werk ontzettend graag - het spelen en iets maken - maar al wat erbij hoort, steekt me soms tegen. Bij muziek heb ik dat niet. Muziek heeft niet per se woorden nog. Het is een taal op zich en daar hou ik enorm van”, zegt hij in Primo.

Ben is 50 geworden en weet natuurlijk beter wat hij wil dan vroeger. Als je jong bent, hebt je nu eenmaal andere prioriteiten dan als je wat ouder bent.

“Je bent ambitieus, je wil je bewijzen, je wil iets bereiken. Of je denkt dat je iets wil bereiken. Het is ook maar allemaal wat het is. Vroeger was mijn job levensbelangrijk, en dat is het nog altijd, maar ik bekijk het toch allemaal vanuit een ander perspectief. Het is een job als een andere, maar voor mij wel een erg belangrijke: verhalen vertellen.”

Bio van Ben Segers

Meer Over:

Ben Segers