.
Ben Segers
dinsdag 12 maart 2024

Ben Segers: “Dat idee overvalt me geregeld”

Hij is 50 geworden

Het zijn spannende tijden voor acteur Ben Segers. Op 18 maart verschijnt ‘Groeien en bloeien’ op VRT 1 en 2 dagen later wordt de acteur 50 jaar. 2 mooie en spannende dagen voor de acteur.

Niet iedereen kijkt uit naar zijn of haar 50ste verjaardag. Het besef dat je ongeveer aan de helft van je leven zit, is niet voor iedereen een prettige gedachte.

“Lichamelijk voel ik me nog goed. Mentaal ook. Eigenlijk hetzelfde als pakweg vijf of tien jaar geleden. Maar die '5' is er natuurlijk plots. En dat cijfer doet toch wel iets met je”, klinkt het in Primo.

Het voelt voor de acteur alsof er geen weg meer terug is. Wat voorbij is, is voorbij en dat is velen hun geval vaak meer dan de helft van hun leven.

“Zelfs 2/3 van je leven is al voorbij. Want hoe oud wordt een man gemiddeld in België? 75 of 80 jaar? Voilà. Dus er schiet minder tijd over dan dat er al gepasseerd is. Daarom overvalt me tegenwoordig vaak het idee dat ik, als er nog dingen zijn die ik echt wil doen, die dan ook wel eens móet beginnen doen. Vroeger liet ik alles op me afkomen, maar nu betrap ik mezelf erop dat ik regelmatig denk: 'Ben, als je dat wil doen, gá er dan ook voor!' Dan moet ik het zelf in gang beginnen steken.”

Bio van Ben Segers

Meer Over:

Ben Segers