.
Ben Rottiers in FC De Kampioenen
woensdag 4 mei 2022

Ben Rottiers: “Op 1 juli ga ik met pensioen”

Het is mooi geweest

Hij wist tijdens zijn carrière miljoenen Vlamingen te amuseren met zijn doldwaze fratsen als Pol uit F.C. De Kampioenen, maar deze zomer valt definitief het doek over het acteursbestaan van Ben Rottiers. De 64-jarige tv-legende vindt het welletjes geweest. Hij speelt nog een laatste rol in het theater en neemt dan definitief afscheid. Daar vertelt hij meer over aan Dag Allemaal.

Dat zijn acteerprestaties gemist zullen worden, staat buiten kijf. Zijn fans kunnen hem nog een laatste keer bewonderen in de theatervoorstelling 'Fientje Beulemans'. Toch heeft Ben er zelf vrede mee. “Ik heb als Mr. Delpierre maar een kleine rol in ‘Fientje Beulemans’, maar het is goed zo, mijn geheugen gaat toch achteruit en ik hoef niet te veel tekst. Op 1 juli ga ik officieus op pensioen.”

Die voorstelling had eigenlijk al in 2020 gespeeld moeten worden, maar daar stak corona een stokje voor. “Nu kunnen we hope[1]lijk in première gaan, daarna zien we wel wat er nog op mijn pad komt. Ik heb al sinds de pandemie begon het gevoel dat ik op pensioen ben”, vertelt Ben.

Bio van Ben Rottiers

Meer Over:

Ben Rottiers