.
Ben Rottiers in FC De Kampioenen
zondag 15 mei 2022

Ben Rottiers: “Ik had veel meer uit mijn carrière kunnen halen”

Het zit er bijna op

Wie tijdens de zomermaanden in de vooravond zijn televisietoestel aanzet, krijgt ongetwijfeld Ben Rottiers te zien als Pol in 'F.C. De Kampioenen'. De acteur werd dit jaar 64 en kondigde onlangs zijn pensioen aan, dat op 1 juli van dit jaar aanvat. Hij blikt in Dag Allemaal terug op zijn tv- en theatercarrière.

De acteur werkt al enige tijd op een rustiger tempo. “Sinds corona begon, heb ik eigenlijk al het gevoel dat ik met pensioen ben”, vertelt hij. Momenteel loopt het laatste theaterstuk waar hij aan meewerkt in de zalen. ‘Ik heb als Mr. Delpierre maar een kleine rol in ‘Fientje Beulemans’, maar het is goed zo.”

“Mijn geheugen gaat toch achteruit en ik hoef niet te veel tekst’, reageert Ben Rottiers. Als Kampioen staat hij in het collectief geheugen gegrift, maar andere rollen die hij speelde waren net wat minder memorabel.

Daarom heeft hij het gevoel dat hij niet alles uit zijn carrière heeft kunnen halen, maar dat vindt hij niet erg. “Dat zijn keuzes die ik maakte en ik heb daar geen spijt van. Al toen ik in de middelbare school zat, voelde ik aan dat het fout loopt in de maatschappij.

Ben Rottiers weet waar het fout loopt. Altijd maar meer winst moeten maken. Er zijn grenzen aan de groei, dat besef ik al lang. Daar heb ik ook naar geleefd”, besluit de acteur.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Ben Rottiers

Meer Over:

Ben Rottiers