.
News Image

Ben Roelants verlaat de VRT

Ben Roelants gaat voor andere tv-zender werken.


Presentator Ben Roelants verlaat de VRT. Roelants gaat volgende maand aan de slag bij themazender Evenaar. Die zender werd 2,5 jaar geleden opgestart als een volwaardig Vlaams themakanaal (met als thema : stad, streek, land) . Intussen kun je Evenaar ontvangen bij Telenet, TV Vlaanderen en Proximus. Met een gemiddeld dagbereik van 150.000 kijkers per dag nam Evenaar een vliegende start.



​De zender heeft Ben Roelants aangetrokken. Hij komt het team van De Buren - het bedrijf achter Evenaar - vervoegen en wordt ook het gezicht van Evenaar.

Als voormalig presentator van ‘Vlaanderen Vakantieland’ vinden we hem de geknipte man voor deze opdracht. Zijn ervaring, persoonlijkheid, neus voor zaken, uitgebreide netwerk en feeling voor slimme partnerships/projecten zullen Evenaar naar een hoger niveau tillen, klinkt het bij Buren.



Ben maakt vandaag al sporadisch reisreportages voor de websites van Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Zo is hij net terug van een uitgebreide opdracht in Nepal voor de populaire nieuwssites van Mediahuis. Met de krantentitels werd afgesproken om het merk Evenaar ook te gebruiken op hun reispagina’s in de weekendkranten. Zo zal Ben ook een wekelijkse column schrijven onder de Evenaar-vlag. Ook de reissectie van de krantensites krijgt een Evenaar-label opgeplakt. En anderzijds zullen de reportages uit Nepal ook te zien zijn op Evenaar. Zo hebben we meteen ons eerste 360° project (kranten, online, televisie) met Ben als gezicht.



Ben werkt nog tot 18 mei voor de VRT en zal op 22 mei starten bij De Buren.

Bio van Ben Roelants

Meer Over:

Ben Roelants