You are here

Ben Roelants bladert door 60 jaar televisie

25/08/2013 19:36-

In De televisieroute trekt Ben Roelants er vanaf 8 september op uit in een Amphicar zoals die van kapitein Zeppos, voor een intrigerende rit door zestig jaar televisie.

In De televisieroute trekt Ben Roelants er vanaf 8 september op uit in een Amphicar zoals die van kapitein Zeppos, voor een intrigerende rit door zestig jaar televisie.

De televisie bestaat zestig jaar en dat laat Eén niet onopgemerkt voorbijgaan. In het nieuwe programma De televisieroute gaat Ben Roelants vanaf 8 september negen weken lang op zoek naar de leukste verhalen uit zestig jaar televisie. Op Lang leve de tv!, een unieke en interactieve expo in de Sint-Pietersabdij in Gent, kunnen bezoekers vanaf 31 oktober bovendien hun favoriete televisieprogramma herbeleven. In De televisieroute blikt Ben Roelants dit najaar met frisse nostalgie terug op zestig jaar televisie. Negen weken lang gaat hij op zondagavond op zoek naar de beste verhalen: spraakmakende programma’s en unieke tv-momenten, van de prille beginjaren van tv tot op vandaag. Ben ontmoet bekende gezichten en programmamedewerkers, maar vooral ook gewone mensen, die vaak op een onbewaakt moment met de impact van televisie werden geconfronteerd. Dankzij hen ontdekt hij onontgonnen verhalen van achter de schermen. Dat levert een boeiende rit op doorheen Vlaanderen … met de meest legendarische wagen uit de Vlaamse televisiegeschiedenis. Ben reist in stijl en verplaatst zich in een Amphicar zoals ook de iconische kapitein Zeppos er een had. Op zijn tocht sprokkelt Ben spannende, ontroerende en tot de verbeelding sprekende verhalen uit zestig jaar televisie. Zo ontmoet hij de slotzusters van Ravels, die zich een televisie aanschaften om de uitzendingen van het pausbezoek aan België te kunnen volgen, en spreekt hij met een van de scoutsjongens die na het overlijden van Boudewijn mee hielp water uit te delen aan de menigte en als dank een nachtje in het paleis mocht logeren. Hij maakt kennis met De Witte en Peerke uit Wij, heren van Zichem, die intussen zelf mannen geworden zijn, en met de echte moemoe Van Genechten. Ben spreekt met weerman Frank Deboosere, die 35 jaar lang wachtte op zijn jongensdroom, een zonsverduistering, en met vele, vele anderen. Verrassend, meeslepend en vooral prettig om naar te kijken: De televisieroute is het ideale programma voor een ontspannende zondagavond. De televisieroute: op zondag om 20.00 u. vanaf 8 september op Eén.