.
News Image

Belle & Sebastian in Rivierenhof Deurne

Weer een leuke zomer op komst in het Rivierenhof.


Belle & Sebastian wilde anders zijn. Ze tekenen in de jaren ’90 bij een piepklein onafhankelijk label, terwijl de grote platenfirma’s in de rij staan om het Schotse gezelschap binnen te halen. Een aanpak die ook werkt als de kwaliteit zo hoog is, zo blijkt, want ze verslaan Steps voor een BRIT Award en staan in geen tijd in de top 20 van de Britse charts. Twintig jaar later is de groep nog steeds een gevestigde waarde in de pop-folkscene.



Met ‘Girls In Peacetime Want To Dance’ brengt Belle & Sebastian in 2015 een negende langspeler uit. Stuart Murdoch’s songteksten zijn zelden in de eerste persoon geschreven, maar het openingsnummer van de nieuwe plaat is niet alleen een verhaal over zichzelf, het is zijn leven. “Nobody’s Empire” is het meest persoonlijke dat hij ooit heeft geschreven, zegt hij zelf, en geeft een goede impressie over de rest van het album. Belle & Sebastian heeft nooit zo open geklonken. En zo divers! Het was vijf lange jaren wachten op de terugkeer van de Schotten, maar het resultaat is een parel.



Na een vrolijke en swingende passage op de afgelopen editie van de Lokerse Feesten (ja, de muziek van Belle & Sebastian blijkt best dansbaar te zijn!), moest de groep hun langverwachte eigen concert in het Koninklijk Circus annuleren wegens gezondheidsproblemen van frontman Murdoch. Vandaag kondigen ze echter een nieuwe Belgische datum aan. Belle & Sebastian concerteert op zondag 14 augustus in het schitterende kader van het Openluchttheater Rivierenhof! Tickets zijn beschikbaar vanaf woensdag 20 april om 12u30. Tickets via proximusgoformusic.be


Bio van Belle & Sebastian

Meer Over:

Belle & Sebastian